Tgrt Haber

Mansur Yavaş ve Meral Akşener’i veto eden HDP’den bir isme yeşil ışık

11 Ocak 2023 05:40 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 09:15
Mansur Yavaş ve Meral Akşener’i veto eden HDP’den bir isme yeşil ışık

Son dakika haberi: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olası cumhurbaşkanlığı adaylığına kapıları kapatan HDP, bir isme yeşil ışık yaktı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına “Çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri” diyerek olumlu bir cevap verdi.

Haziran ayında yapılması planlanan ancak yoğun takvim nedeniyle öne çekilebileceği ifade edilen seçimler öncesinde 6’lı masada aday belirsizliği sürüyor. Cumhur İttifakı’nın adayı aylar öncesindenCumhurbaşkanıErdoğan olarak duyurulurken şuana kadar resmi olarak Erdoğan’a herhangi bir rakip açıklanmadı. Kamuoyunda ve masada konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​ ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olası adaylığına HDP kapıları kapattı. HDP Milletvekili Garo Paylan, Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e kesinlikle destek vermeyeceklerini söyledi. Paylan, "Tutumumuz net, yani açıkladı MYK'mız. Meral Akşener veya Mansur Yavaş ismini asla destekleme şansımız yok." dedi.

HDP’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK

HDP’den 6’lı madanın adaylıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP olarak nasıl baktıklarına ilişkin yöneltilen soruya olumlu cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nun önemli bir ana muhalefet partisi lideri olduğunu söyleyen Oluç, “Biz şunu hiç doğru bulmadık, bulmayız da. Altılı Masa'nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa'ya da saygısızlık olur. Bu konuda o yüzden dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...