Tgrt Haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan PKK sorusuna aynı savunma : Herhangi bir bağımız yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Habertürk
11 Ocak 2023 06:05 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 09:08

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, canlı yayında terör örgütü PKK ile hiçbir bağlarının olmadığını savundu. Sancar ayrıca partisinin barış için bir güvence olduğunu iddia etti.

Terör örgütü PKK/YPG’ye her seferinde açık destek veren, terör örgütlerinin kanalına katılarak örgüt sözcülüğüne soyunan HDP’nin her geçen gün Kandil​ ile bağlantıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Daha önce ölen teröristler için taziye mesajı yayınlayan ve dağa çıkan teröristlerin HDP’li bazı milletvekilleri ile PKK​ ile tanıştıkları itiraflarını görmemezlikten gelen HDP’den  gibi bir açıklama geldi.

SANCAR: PKK İLE BAĞLANTIMIZ YOK

HDP​ Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, terör örgütü PKK ile partisinin hiçbir ilişkisinin olmadığını savundu. “Biz demokratik siyaset yapıyoruz” diyen Sancar, “Bizim parti meclisimiz 100 kişiden oluşuyor, her toplantımız 8 saat sürüyor. Burada yapılan tartışmalarla üretiliyor politikalar. Aslında bunun karşılığı kalmadı. İktidar istediği zaman kullanıyor, istemediği zaman askıya alıyor. HDP gerçekten barış için güvence olan bir partidir. Bu kadar açık söyleyeyim, bizim PKK ile herhangi bir bağımız yok, bu kadar açık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...