Tgrt Haber

HDP’li Gergerlioğlu’ndan terör örgütü PKK’ya çağrı: Mutlak suretle silah bırakması gerekiyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Eylül 2022 11:14 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 11:30
HDP’li Gergerlioğlu’ndan terör örgütü PKK’ya çağrı: Mutlak suretle silah bırakması gerekiyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, terör örgütü PKK’ya çağrıda bulundu. PKK’nın mutlak suretle silah bırakması gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, 1 Eylül Barış Günü’nde sorunların artık Meclis’te çözülmesi gerektiğini ifade etti.

1 Eylül Dünya Barış Günü sebebi ile HDP​ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. İnsanlığın yılda bir kez gelen bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ifade eden Gergerlioğlu, amacın her zaman barışa ulaşmak olduğunu hatırlattı.

“SAVAŞ KAYBETTİRİR BARIŞ KAZANDIRIR”

İnsanların dünya savaşlarından, bölgesel çatışmalardan çok çektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, "Savaş kaybettirir, barış kazandırır. Biz Türkiye​'de dini ve etnik ayrımlardan dolayı da sorunların olduğunu, çatışmalar çıktığını biliyoruz. Sorunların olduğu bir yerde barış yoktur ve mutlaka bunlara çözüm bulunması gerekir. 1 Eylül Barış Günü'nde Kürt meselesinden kaynaklı çatışmaların bir an evvel bitmesi gerektiğini tekrar söylüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

GERGERLİOĞLU’NDAN PKK’YA ÇAĞRI

Silahlı çatışma içinde bulunan örgütlerin silah bırakması gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, terör örgütü PKK’ya da çağrıda bulundu. PKK’ya silahları mutlak suretle bırakması gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, “1 Eylül Barış Günü'nde sorunlarımızı artık Meclis'te çözmemiz gerekiyor. Çatışmanın, ölümün, kanın hiç kimseye bir faydası yok. Artık çözümün bulunması gereken bir zaman dilimindeyiz." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...