Tgrt Haber

HDP’li Sezai Temelli’den skandal ‘Paris’ paylaşımı! Hemen silip özür diledi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2022 07:46 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 07:52
HDP’li Sezai Temelli’den skandal ‘Paris’ paylaşımı! Hemen silip özür diledi

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 kişinin ölümüne yol açan saldırı sonrasında PKK yanlıları sokağa indi ve polisle çatışmaya başladı. HDP Milletvekili Sezai Temelli, Paris’teki saldırılara destek verdi ve skandal bir paylaşımda bulundu. Daha sonra yaptığı paylaşımı silen Temelli herkesten özür diledi. 

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi​ diye bilinen binanın olduğu Enghien Caddesi'nde saldırı​ düzenlendi. 69 yaşındaki Fransız vatandaşı tarafından gerçekleştirilen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrasında terör örgütü PKK destekçileri sokaklara çıktı ve polisle çatıştı. Terör destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında en az 31 Fransız polisi yaralandı. Bazı kişiler gözaltına alınırken polis ekiplerinin olayla ilgisi ise sürüyor.

HDP’Lİ TEMELLİ’DEN SKANDAL PAYLAŞIM

Yaşanan olaylar dünya kamuoyunda yakından takip edilirken HDP Milletvekili ve eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise sosyal medyadan tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından Paris​ sokaklarının adeta savaş alanına döndüğü görüntüleri alıntılayan Temelli, paylaşımında "Paris yanıyor, bırakın yansın" ifadelerini kullandı.

TEPKİ SONRASI SİLDİ

Tepkiler sonrası paylaşımını kaldıran Temelli, "Paris twitimi sildim. Duygular bazen istemeden de olsa başka gerilimlere neden olabiliyor. Katliamdan dolayı çok üzgünüm. Demokratik protesto hakkını savunmaya devam ediyorum" dedi.

https://twitter.com/SezaiTemelli/status/1606697676346728448

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...