Tgrt Haber

HDP'li vekil hayatını kaybetti

04 Ocak 2015 20:06
HDP'li vekil hayatını kaybetti

HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Uzun bir süredir prostat kanseri tedavisi gören Murat Bozlak, yaklaşık 3 aydır Ankara'da bulunan Güven Hastanesi'nde yatıyordu. Prostat kanseri olduğunu öğrendiği günden bu yanan tedavi gören Bozlak'ın rahatsızlığı ilerlemeye başladı. Kanser, boynuna sıçramıştı. Bozlak, ilerleyen hastalığının tedavisi için yaklaşık 3 ay önce yattığı hastanede, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. HDP basın bürosundan yapılan açıklama şöyle; "Değerli Milletvekilimiz Sayın Murat Bozlak'ı kaybettik Uzun süredir kanser tedavisi gören Adana Milletvekilimiz, eski HADEP Genel Başkanı Sayın Murat Bozlak, bu akşam saat 19:50'de Ankara'daki Güven Hastanesi'nde ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Milletvekilimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm partililerimize, halkımıza başsağlığı diliyoruz."
ÖZGEÇMİŞ
Murat Bozlak, 30 Aralık 1952'de Ankara Şereflikoçhisar'ın Aktaş köyünde doğdu. Babasının adı Kadir, annesinin adı Fatma'dır. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. SODEP, SHP, Halkın Emek Partisi (HEP), Demokrasi Partisi (DEP) Kurucu üyeliğinde; Halkın Demokrasi Partisi (HADEP)'in Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığında bulundu.
İyi düzeyde Kürtçe bilen Bozlak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...