Tgrt Haber

HDP'lileri dokunulmazlık korkusu sardı

19 Nisan 2016 13:37
HDP'lileri dokunulmazlık korkusu sardı

Dokunulmazlıkların kaldırılması için fezlekeler Meclis’e gelince PKK'ya destek veren ve taziyelerine katılan HDP’li vekillerin kimyası bozuldu.

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP, dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu'na gelmesinden büyük rahatsızlık duyuyor. Kimyası bozulan HDP, CHP'yi tehdit ederek oylamanın 367'ye ulaşmasını engellemeye çalışıyor. PKK'nın ise dokunulmazlıkların kaldırılmasından memnun olduğu iddia edildi.

Nevruz kutlamalarında büyük hüsran yaşayan HDP'nin sine-i millete dönme girişimlerinin de sonuçsuz kalması, Selahattin Demirtaş'ı kara kara düşündürüyor. Bu hafta içerisinde Meclis Genel Kurulu'na gelmesi planlanan dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişiklik teklifi başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP'nin huzurunu kaçırdı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının başkanlık sistemine "evet" deme anlamına geleceğini ileri süren HDP'liler, CHP'yi tehdit ederek oylamanın 367'ye ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

HDP'Yİ DOKUNULMAZLIK KORKUSU SARDI

Konunun ilk defa gündeme geldiği seçim dönemlerinde "Dokunulmazlıklar kaldırılsın" resti çeken HDP, konunun fiiliyata geçmesi karşısında ise büyük bir korkuya kapıldı. AK Parti Hükümeti'ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar yapan HDP'liler, dokunulmazlıkların Başbakanlık sistemiyle alakalı olduğunu iddia ediyor.

CHP'nin AK Parti'nin teklifine "evet" demesi karşısında şaşkınlık ve korku yaşayan HDP, "Dokunulmazlık başkanlık hamlesidir. Halkın bize verdiği mazbatayı Erdoğan'a yırttırmayacağız" diyerek tehditler savurdu. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis'te büyük bir direniş göstereceklerini iddia ederek, sokakları hareketlendireceklerini iddia etti. Kürkçü, "Diktatörlüğün gerçekleşebilmesi için HDP'nin iskemlelerinin boşaltılmasına ihtiyacı var. Kimse sessiz kalmamızı, tartışmaları izlememizi beklemesin" dedi.

 SİNE-İ MİLLET PLÂNLARI SUYA DÜŞTÜ

Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda daha önce "sine-i millete döneriz" açıklamaları yapan HDP'lilerin, Nevruz kutlamaları sonrası bu planlarından da vazgeçtikleri belirtiliyor. 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılan Nevruz etkinliğine Kürt halkının itibar etmemesi ve alanın boş kalması HDP'nin sine-i millet planını da boşa çıkardı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...