Tgrt Haber

Her defasında krize neden oluyordu... CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin yeni seçim takip sistemini inceledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 10:19 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 10:26
Her defasında krize neden oluyordu... CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin yeni seçim takip sistemini inceledi

CHP, her seçim dönemi tartışmalara neden olan seçim sisteminde yeniliğe gitti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da parti merkezini ziyaret ederek yeni sistemle ilgili bilgi aldı.

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Partiler seçim öncesi hazırlıklarını hızlandırmış durumda... Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından büyük bir kriz patlak veren CHP​'de seçim takip sistemindeki aksaklıklar da tartışmalara neden olmuştu.

Kasım ayında yapılacak kurultay öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli tartışmalara neden olan seçim takip sisteminde yapılan yenilikleri inceledi. Kılıçdaroğlu, parti merkezine gerçekleştirdiği ziyarettte yeni sistemle ilgili bilgi aldı. 

YEREL SEÇİM​ İÇİN 'ALTILI MASA' SÜRPRİZİ

Öte yandan aklaşan yerel seçimler öncesi kongreye gitmeye hazırlanan CHP'de Kılıçdaroğlu, İstanbul’a sürpriz bir çıkarma yaptı. Muhalefetteki parti merkezlerinden ‘ittifak bitti' açıklamaları gelirken, Kılıçdaroğlu; 'altılı masa'yı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileriyle 3 ayrı toplantı yaptı.

İSİMLER GİZLİ TUTULDU

Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul​ İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Gürsel Tekin de katıldı. Görüşmenin diğer partilerin çağrısı üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Toplantıya katılan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler gizli tutuldu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...