Tgrt Haber

Hüda-Par'dan kritik 'ittifak' açıklaması: Karar alınırsa kamuoyuna duyurulacak

11 Mart 2023 11:52 - Güncelleme : 11 Mart 2023 15:44
Hüda-Par'dan kritik 'ittifak' açıklaması: Karar alınırsa kamuoyuna duyurulacak

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kesinleşmesinin ardından siyaset arenasında sıcak saatler yaşanırken Hüda-Par'ın Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin konuşan parti sözcüsü Serkan Ramanlı, ittifaka katılmak için görüşme gerçekleştirdiklerini, karar alınması durumunda ise 11 Mart'ta (bugün) kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ seçimlerin yenilenmesine yönelik imzayı attı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve seçim​ süreci başladı. Sürecin yol haritası da bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yapacağı toplantıyla belirlenecek.

Yaşanan bu sıcak gelişmelerle birlikte MHP​ ve BBP​ ile birlikte bulunduğu bloğu güçlendirmeye çalışan AK Parti, Fatih Erbakan'lı Yeniden Refah (YRP) ve Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile temas kurdu. Dün AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, YRP'ye 'ittifak' ziyareti gerçekleştirirken Hüda-Par'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

GÖRÜŞMELER DEPREM NEDENİYLE YAPILAMADI

Partinin Sözcüsü Av. Serkan Ramanlı, A Haber'de katıldığı bir programda ittifak çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Ramanlı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle ittifak görüşmelerinin askıya alındığını ancak bu hafta yeniden başladığını kaydetti.

Hüda-Par'dan kritik 'ittifak' açıklaması: Karar alınırsa kamuoyuna duyurulacak

BUGÜN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhur İttifakı'na katılmak için görüştüklerini ifade eden Ramanlı, "Yarın (11 Mart) başkanlık divanı için toplanacağız ve karar alıp yeniden deprem bölgelerine aktaracağız. Saat 15.00'te karar alınması durumunda kamuoyuna duyuracağız" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...