Tgrt Haber

Kulislerden bomba iddia: Hüda Par'ın kaç vekillik istediği ortaya çıktı

15 Mart 2023 12:37 - Güncelleme : 15 Mart 2023 12:41
Kulislerden bomba iddia: Hüda Par'ın kaç vekillik istediği ortaya çıktı

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Hüda Par'ın, AK Parti'den 8 vekillik istediği iddia edildi. Hüda Par lideri Yapıcıoğlu ise katıldığı bir programda Meclis'te temsiliyeti önemsediklerini kaydetmişti.

Cumhur İttifakı​ ile temaslarda bulunan ve seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı destekleyeceklerini açıklayan Hür Dava Partisi'nin (Hüda Par) AK Parti'den kaç vekil talep ettiği ortaya çıktı.

SEÇİLEBİLECEK SIRA AYRINTISI

Ankara kulislerinde ortaya atılan vekillik iddiaları gündem oldu. Buna göre, Hüda Par'ın AK Parti ile yaptığı görüşmelerde 8 ilde seçilebilecek sıradan kendi milletvekili​ adaylarının gösterilmesini istediği ileri sürüldü.

'SAYI PAZARLIĞI YAPMIYORUZ'

Ancak geçtiğimzi gün bir televizyon programına konuk olan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu​, kendisine yöneltilen "Cumhur İttifakı'na katılmak için kaç milletvekili beklentiniz var?" sorusuna "Eğer ittifak içinde yer alacaksak, bu ittifakın bileşenlerinin totalde, toplamda, maksimum sayıda en iyi verimi nasıl alması mümkünse biz onu önceliyoruz. Biz sayı pazarlığı yapmıyoruz. İlla şu kadar olacak, şunun altı ya da üstü olacak diye bir görüşme bir konuşma değil" şeklinde cevap vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...