Tgrt Haber

Bakan Akar'dan 'cemaate selam' yazılı mühimmat iddialarına cevap

09 Aralık 2022 18:06 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 18:29

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan mühimmata "Cemaate selam" yazıldığı iddialarına cevap verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde böyle bir mühimmatın olmadığını belirten Akar, "Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok" dedi.

TBMM Genel Kurulunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan mühimmata "Cemaate selam" yazıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan yalanlama geldi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, sosyal medyada yer alan, Suriye​'nin kuzeyindeki harekat bölgesinde çekildiği ve üzerinde "cemaate selam" yazısının yer aldığı öne sürülen mühimmata ilişkin iddiayı dile getirmesi üzerine konuya açıklık getiren Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde öyle bir mühimmat​ yok" dedi.

"BİZİM ENVANTERİMİZDE BU YOK, BÖYLE BİR ŞEY YOK, YOK"

Söz konusu iddiaya konu olan fotoğrafın 2020 yılında bir kez ortaya atıldığına dikkati çeken Akar, "Bir varsayım üzerine hüküm veriliyor, muhakeme yapılıyor. Çok yanlış. Bahsedilen roketle ilgili iddialar 2020'de bir daha çıkmış. Bunun bizimle alakası olmadığını söylemişiz. Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...