Tgrt Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times’a konuştu: Cezanın sebebi İstanbul’u kaybetmeli

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Financial Times
11 Ocak 2023 10:46 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 10:51
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times’a konuştu: Cezanın sebebi İstanbul’u kaybetmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında verilen hapis cezasının sebebinin İstanbul seçimlerinin kaybedilmesi olarak gördüğünü ifade eden İmamoğlu ayrıca seçmenin bu duruma sandıkta cevap vereceğini dile getirdi.

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hapis cezası alanEkrem İmamoğlu​, İngiltere’nin önde gelen sayılı gazetelerinden Financial Times’a açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin seçim​ atmosferine girdiğini dönemde önemli açıklamalarda bulunan İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı​ seçimlerine dair değerlendirmeler yaptı.

İMAMOĞLU: SANDIKTA CEZALANDIRILACAK

Türkiye’de muhalefet lideri siyasi yasağın demokrasiyi baltaladığını söyledi” başlığıyla hazırlanan yazıda, “İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini sandıkta cezalandıracağını öngörüyor” ifadesi yer aldı.

“İMAMOĞLU’NA VERİLECEN CEZA ADAYLIK SÜRECİNİ DEĞİŞTİREBİLİR”

Yayınlanan makalede İmamoğlu için potansiyel adaylardan biri olarak bahsedilirken demokrasiyi engelleme girişimi yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin büyük bir yenilgiye uğradığı ifade edildi. Makalede ayrıca “İmamoğlu aday olacağını hiçbir zaman açıklamasa da Aralık ayında verilen ceza seçimi değiştirebilir” denildi.

“SEÇMEN CEVAP VERECEK”

İmamoğlu, “Onlar demokrasiyi  baltalıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla insanların seçme özgürlüğünü reddediyorlar. Seçmen 2023 seçimlerinde sandıktan buna cevap verecektir ve bu hükümet ağır bir yenilgi alacaktır” dedi. Röportajın sonunda ise İmamoğlu, “Yargının ne kadar politize olduğunu görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok. Bu durum demokrasiyi  etkiliyor. Türkiye’de ilgili kurumlara dikte eden baskıcı bir mentalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Financial Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...