Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu'dan bomba 'İmamoğlu' iddiası: Benden CHP için yardım istedi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2022 15:28 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 16:40

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atan Bakan Soylu, İmamoğlu'nun kendisini aradığını ve 'CHP beni sevmiyor, ne olursunuz bu konuda yardımcı olun' dediğini söyledi.

İçişleri Bakanı​ Süleyman Soylu, İBB'de terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK​ ile irtibatlı olan belediyeler​, personeller, soruşturma neticesinde görevden alındıklarını belirten Soylu, irtibatlı ve iltisaklı olan yaklaşık 165 bin kişinin kamudan çıkarıldığını söyledi. Terörün meşru alana sızmasını önleyici tedbirler alındığını belirten Soylu, yöneticilere 900 yıla yakın cezalar verildiğini aktardı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atan Bakan Soylu, İmamoğlu'nun kendisini aradığını ve 'CHP beni sevmiyor, ne olursunuz bu konuda yardımcı olun' dediğini söyledi.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları:

İllegal olan yapıları meşru alanlara taşımasıdır. Dağdaki terörle mücadele ne kadar zorsa bu ondan daha zordur. Çünkü dağdaki terörist kendisini terörist olarak tanımlıyor. Ama içeriye sızmış teröristin vereceği zararı tespit edebilmek kolay değildir. Devlet bunun için karar ve önlemler alır. Terörün meşru alana sızmasını önleyici tedbirler alındı. Buradan yöneticilere 900 yıla yakın cezalar çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu, saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi 5 kişinin mühimmat ve patlayıcılarla birlikte Van'da yakalandığını açıkladı. Soylu, teröristlerin talimatı İran'dan aldıklarını söyledi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1608088972726616066

"BAKANLIKTAN 50 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÇIKARILDI"

Doğu ve Güneydoğu'da PKK/KCK ile irtibatlı oldukları belediyeler, personeller, soruşturma neticesinde görevden alındılar. İrtibatlı ve iltisaklı olan yaklaşık 165 bin kişi kamudan çıkarıldı. Ve yine bizim Bakanlığımızdan 50 bini aşkın kişi çıkarıldı. Yani devlet PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ile mücadele ediyor. Hepsiyle mücadele ediyor.

"BENDEN CHP İÇİN YARDIM İSTEDİ"

Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne gerekiyorsa onu yaptık.

Biz bu soruşturmayı sadece İBB'ye yapmıyoruz. Kanuna rağmen suçu olmasına rağmen işe alınanlar oldu mu? Oldu. Soruşturmayı 8 kişilik heyetle yaptık. Ve heyet içerisinde, Ticaret Bakanlığı ve MASAK'tan da elemanlar vardı. Herkesin kendine ait bir sorumluluğu vardır. Başmüfettişlerden en kıdemlisi olan koordinasyonu yapar. Birisi çıktı yerine başka biri geldi... Bu da yalan. 8 kişi devam etti.

"İŞE ALDIKLARINIZI SİZE KİM ÖNERDİ?"

505 kişi terörle iltisaklı olduğu için kamuda çalışamaz. Yüzünüzün karalığını silemezsiniz. Bu 505 kişi İmamoğlu döneminde alınmış bunların bizatihi işe girmesinde engel durum söz konusudur. Ve kendi suçunu örtbas etmek için masum insanları kalkan yapmak ayıptır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...