Tgrt Haber

İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Sinan Oğan açıklaması: Cumhur İttifakı'na daha yakın

Editör: Şule Altınel / Kaynak: A Haber
16 May 2023 12:45 - Güncelleme : 16 May 2023 13:03
İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Sinan Oğan açıklaması: Cumhur İttifakı'na daha yakın

Seçimlerin ardından dikkatlerin çevrildiği ATA İttifakı Sinan Oğan'a ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Henüz Oğan ile bir görüşme gerçekleşmediğini söyleyen Kalın, "Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum" yorumunda bulundu.

Türkiye​ 14 Mayıs pazar günü sandığa giderek  cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili için tercihini yaptı. Meclis oylaması netleşirken, cumhurbaşkanlığında şart olan yüzde 50 artı bir sağlanamadığı için 2. tura kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​, en yakın takibi Kemal Kılıçdaroğlu​'nun birkaç puan önünde yer alırken, Sinan Oğan ise yüzde 5.1 oy alarak yarışı son sırada bitirdi.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Seçimlerin ikinci tura kalması nedeniyle Türkiye​ bu sefer de 28 Mayıs seçimine odaklandı. A Haber'de soruları cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Sinan Oğan açıklaması: Cumhur İttifakı'na daha yakın

"CUMHUR İTTİFAKINA DAHA YAKIN"

Kulislerde ilk turda yüzde 5.1 oy alan Sinan Oğan'ın oylarının belirleyici olabileceği konuşulurken Kalın, "Sinan Oğan'ın 5 puanlık oyu nereye gider tartışmaları da devam ediyor. Bu 5.17'lik kitle bütün halinde şu tarafa veya bu tarafa gider demek aceleci bir tavır olur. O kitlede muhtemelen kendi değerlendirmelerinde bulunacak. Tabii ki Sinan Bey değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu doğal. Net bir şey de koydu ortaya. Terörle arasına mesafe koyması bizim için önceliktir. Sinan Bey'in dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu ben biliyorum. Ki ben kendisini önceden de tanırım. Bütün bu hususları da dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay olacağını düşünüyoruz. Ama bunu derken de hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"DEVLETİN BEKASI ÜZERİNE PAZARLIK OLMAZ"

"Oğan ile bir görüşme oldu mu?" sorusuna ise Kalın şu yanıtı verdi: "Görüşme olmadı. Oğan'ın devletin bekasına vurgusunu biliyoruz. Bugün yarın olur olmaz bilemem. Sürece bakıp değerlendireceğiz. Ama pazarlık hoş bir kelime değil, devletin bekası üzerinde bir pazarlık söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

"OY FARKININ KAPANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Kalın açıklamalarına şöyle devam etti: "İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. 5 puan fark var. 2.5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi ikinci turda bunun üzerine yenileri ilave edilecektir. Birkaç sebepten dolayı, bir defa güven ve istikrar ortamının devam etmesi noktasında Türk milletinin 49,5'u cumhurbaşkanımıza oy verdi. Türkiye​ yüzyılı perspektifi çerçevesinde bu desteğini devam ettireceği görülüyor."

 

Kaynak: A Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...