Tgrt Haber

İçişleri Bakan Yardımcısı görevine kritik isimler: Vali, Emniyet Müdürü, Milletvekili...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 08:04 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 22:03

Son dakika haberi: Geçtiğimiz dönem AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili olan Bülent Turan gece yarısındaki atama kararı ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı oldu. Turan’ın yanı sıra Mehmet Aktaş, Mehmet Sağlam, Münir Karaloğlu’nun da aynı görevi yapacağı açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen kabinede İstanbul Valisi Ali Yerlikayayeni İçişleri Bakanı​ olarak duyuruldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’dan görevi devir alan ve Meclis’te yemin ederek görevine başlayan Bakan Yerlikaya’nın yardımcıları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama ile belirlendi.

İÇİŞLERİ’NE 4 YARDIMCI

Buna göre geçtiğimiz dönem AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili görevini üstlenen Bülent Turanİçişleri Bakan Yardımcısı oldu. Turan’ın yanı sıra eski Diyarbakır Valisi olan Münir Karaloğlu, eski vali ve Emniyet Müdürü Mehmet Aktaş ile PFDK Başkanı Mehmet Sağlam da yine aynı göreve getirildi.

BÜLENT TURAN KİMDİR?

17 Ocak 1975'de Çanakkale'nin Lapseki İçesinde doğan Turan İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek Lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde tamamladı. 2002-2006 arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı'nı yapan Bülent Turan  2011 Genel Seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 24. Dönemde TBMM Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği ile AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürdü. Haziran ve Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti Çanakkale milletvekili olarak Meclis'e giren Turan, 26. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekili oldu. 14 Kasım 2017'de 2. defa grup başkanvekili seçildi.

Bakan Yerlikaya

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş 1968 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında Malatya Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı.
Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2010-2014 arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla şube müdürü ve daire başkanı olarak görev yaptı. Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine,  1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı. 30/06/2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başladı. 18 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Aktaş evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakan Yerlikaya

MÜNİR KARALOĞLU KİMDİR?

İçişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan eski Diyarbakır Valisi ve kayyımı Münir Karaloğlu, 1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa´da doğdu.  1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990’da kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Adaylığı sırasında 8 ay İngiltere’de kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı. 1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yaptı. Sırasıyla Harran Kaymakamı, Çekerek Kaymakamı, Reşadiye Kaymakamı, Kırklareli Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) görevinde bulundu. 2004–2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Aynı dönemde Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük etti. Mayıs 2009’a kadar sendikanın genel başkanlık görevini sürdürdü.

2009 – 2013 yılları arasında Van Valiliği, 2013- 2016 yılları arasında Bursa Valiliği, 2016-2020 yılları arasında Antalya Valiliği yaptı.  2020'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'ne atanan Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunda görev aldı.

Bakan Yerlikaya

MEHMET SAĞLAM KİMDİR

Mehmet Sağlam, 1966 yılında Elazığ'ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. 1969'daysa ailecek Adana'ya göçtü.. İlköğretim ve liseyi Adana'da bitirdi.1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2009 yılında AK Parti Adana İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2015 yılındaysa AK Parti'den Adana Milletvekili adayı oldu. Serbest avukatlık yapan Sağlam, evli ve üç çocuk babası.

Bakan Yerlikaya

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...