Tgrt Haber

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Gülşen tepkisi: Derdi kaos ve anarşizm

26 Ağustos 2022 08:52 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 10:19
İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Gülşen tepkisi: Derdi kaos ve anarşizm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, imam hatiplilere yönelik skandal sözlerin nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen'e destek çıkan ve şarkıcının serbest bırakılması için hakim ve savcılara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun kaos ve anarşizm peşinde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; valileri, savcıları, hakimleri tehdit et. Kılıçdaroğlu’nun tek derdi; yeni vesayet eski Türkiye" diye konuştu.

Verdiği bir konser sırasında imam hatipliler​ için 'sapık' ifadesini kullanan şarkıcı Gülşen​, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ünlü şarkıcının tutuklanmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, hakim ve savcılara seslenip Gülşen'in serbest bırakılmasını istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu’nun 'helalleşme' foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu" ifadelerini kullandı.

"TEK DERDİ YENİ VESAYET, ESKİ TÜRKİYE"

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kılıçdaroğlu'nun aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yaptığını belirterek, "Yamakları üzerinden hepimize salya sümük 'Yargılanacaksınız' tehdidi... Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm. 27 Mayıs ruhu hortlayan ve ötekisini böcek gören zihniyet." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu. Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; valileri, savcıları, hakimleri tehdit et. Eski Türkiye'de CHP, muhalefette idi ama vesayet ile iktidarda gibi idi. Tüm değerlerimizi aşındırma, demokrasiyi ve hukuku etkisiz kılma, herkeste güvensizlik oluşturma, toplumu kutuplaştırma ve bölme. Kılıçdaroğlu’nun tek derdi: Yeni vesayet Eski Türkiye. Ellerine verilen ABD-FETÖ reçetesi uygulanıyor. Kılıçdaroğlu, şunu biliyor: Yeni vesayet Eski Türkiye projesini ABD'siz uygulayamaz. 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 15 Temmuz 2016... Hep aynı aktörler."

BAKAN BOZDAĞ: KILIÇDAROĞLU'NU KINIYORUM

Kılıçdaroğlu'nun Gülşen'e destek veren açıklamalarına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tepki gösterdi. Bakan Bozdağ açıklamasında şöyle konuştu:

"İmam hatiplilere iftira atana, kin, nefret ve ayrımcılık içeren sözleri sarf edene karşı İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatiplilere sahip çıkan CHP'nin Genel Başkanı dahil tek bir CHP'li yetkilinin açıklamasını duyduk mu? Yok. Buna şaşırdık mı? Asla. Bildik CHP işte.

Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha kınıyorum. Bilinmeli ki kimse, hakim ve savcılara, emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz, onları hedef gösteremez. Hakim ve savcılarımız hakkında söylediği çirkin sözler, hakim ve savcıların değil söyleyenin karakterini ve ahlak seviyesini gösterir. Bizim ahlakımız, bu çirkin sözleri sarf edene karşı aynen iadeye dahi izin vermez."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen'e destek verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ünlü şarkıcının serbest bırakılması çağrısını yapan Kılıçdaroğlu, "Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Ey vatan kurtaran savcı ve hakim; hukuka, adalete ihanet etmeyin, sanatçıyı hemen serbest bırakın!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...