Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2022 18:44 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 19:40
Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

Son dakika haberi: Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarich'in mülteciler üzerinden Türkiye'ye yönelik iftiralarına Ankara'dan tepkiler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunan bakanın iddialarına fotoğraflarla cevap verildi.

Yunanistan​ Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarich'in Türkiye​'nin mültecilere yönelik işkence uyguladığı ve ölüme terk ettiği iftiralarına Ankara’dan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunan bakanın asılsız iddialarına fotoğraflarla cevap verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan’ın Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarichi'nin nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan çırılçıplak bırakılmış göçmenlere ait fotoğraflar üzerinden algı operasyon yapmaya çalıştığı belirtildi.

Açıklamada ek olarak, Yunanistan'ın yılladır göçmenlere yönelik uyguladığı insanlık dışı muamelenin hem görüntüler hem de uluslararası raporlar ile gözler önüne serildiği belirtildi."Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir" ifadelerine de yer verilen açıklamada, Yunanistan'ın 2020'den bu yana 61.737 göçmeni ölüme ittiği aktarıldı.

İNSANLIK DIŞI MUAMELE RAPORLAR İLE GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Göçmenlere karşı insanlık dışı uygulamalarla sık sık gündeme gelen Yunanistan’ın Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarichi, bu kez de nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan çırılçıplak bırakılmış göçmenlere ait fotoğraf üzerinden algı operasyonuna girişmiştir.

Yıllardır, göçmenlere ait lastik botların patlatıldığı, motorlarının söküldüğü, göçmenlerin darp edildiği ve hatta öldürmek pahasına üzerlerine ateş açıldığına ilişkin Yunanistan’ın bu insanlık dışı muameleleri ve eylemleri hem görüntüler hem de uluslararası raporlar ile gözler önüne serilmiştir. Daha geçtiğimiz ay Lübnan üzerinden İtalya’ya geçmeye çalışan bir göçmen botunu patlatarak ve içindeki göçmenlerin değerli eşyalarını alarak aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu göçmenleri ölüme terk etmiştir. Bu insanlık dışı davranış sonrası 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki ağabeyi Abdülvahap hayatını kaybetmiştir.

Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

Şimdi bu davranışları ile uluslararası arenada insanlık dışı muamelelerine cevap dahi veremeyen Yunanistan’ın, Türkiye’ye iftira atarak suçlamaya çalıştığı görülmektedir. Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 

Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

2020'DEN BU YANA 60 BİN GÖÇMEN ÖLÜME İTİLDİ

İnsanlık dışı muamelelerinden geri adım atmayan Yunanistan’ın geri itme uygulamaları neticesinde; 2020 yılından bu yana 46.840’ı Ege Denizinde, 14.897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61.737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır.Bu geri itmeler sonucunda 152 göçmen hayatını kaybetmiş, 200 göçmen de yaralanmıştır. 2022 yılına baktığımızda ise 21.770’i Ege Denizinde ve 4.593’ü Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 26.363 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Bu geri itmelerde 21’i Ege Denizinde ve 38’i Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 59 göçmen hayatını kaybetmiştir. Yine bu geri itmelerde 5’i Ege denizinde ve 49’u Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 54 göçmen yaralanmıştır.

Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

"ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ"

Yıllardır herhangi bir ayrım gözetmeksizin düzensiz göçmenler için de uluslararası kuralları esas alarak insani politikalarını sürdüren Türkiye’nin isminin, yıllardır göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamelelerle tüm dünyanın yakından tanıdığı Yunanistan ile bu konuda yan yana getirilmesini bile şiddetle reddediyoruz.Son dakika! İçişleri'nden Yunan bakanın Türkiye'ye yönelik iddialarına fotoğraflı cevap

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...