Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş'tan İHA ve SİHA'lara 'teneke' diyenlere tepki: Gelsin özür dilesinler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 10:54 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:10
Numan Kurtulmuş'tan İHA ve SİHA'lara 'teneke' diyenlere tepki: Gelsin özür dilesinler

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, dünyada övgü ile bahsedilen İHA ve SİHA'lara 'teneke' diyenlere tepki gösterdi. Kurtulmuş, 'TEKNOFEST'e davet ediyorum, gelsinler özür dilesinler' dedi.

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı​'nda gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti seçim çalışmalarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA​ ve SİHA'lara yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Türkiye kimlik siyasetinden çok çekti. Biz 12 Eylül öncesinde sağ sol diye bölündüğünü dün gibi hatırlıyoruz. Kimlik siyaseti soğuk savaş dönemine ait bir siyasettir. Kimlik siyasetinin yeniden filizlendiğini görüyoruz. Bölgesel savaşlar ile ortaya çıkan fay hatları ve ırkçılığın uç verdiğini dünyada görüyoruz. Türkiye’de de bu söylemin ortaya çıktığını görüyoruz. Fay hatlarını tetikleyecek söylemden vazgeçmeye çağırıyoruz.

"BİZ KİMLİKLERİMİZİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIZ"

Osmanlı’yı benzer şekilde bölen kimlik siyasetinin filizlendiğini görüyoruz. Biz kimliklerimizin üzerinden siyaset yapamayız. Ben aleviyim ben sünniyim diye siyaset yapamayız. İçinde bulunduğumuz çağının riskleri nedeniyle bundan vazgeçmeye çağırıyorum. 

AK PARTİ'NİN OY ORANI KAÇ?

Anketlerde 15 puan fark var. Cumhur ittifakı da açık ara önde. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki kavgalar malum... Güçlerin çatışması Türkiye'te çok şey kaybettirdi. Bu yüzden bu sisteme geçildi. 

MİLLET İTTİFAKI'NA ELEŞTİRİ

7 farklı unsurun bir araya gelmesi ortak bir paydada buluşmasıyla mümkün olur. Sınır ötesi operasyonlarda ayrıldıkları ortadadır. Libya teskeresinde CHP hayır, İYİ Parti evet demiştir. Onların tek ortak noktası: 'Erdoğan gitmelidir. Keşke başka ortak noktaları da olsa. Siyaseten bir anlam ifade etmez.

MUHALEFETE IMF TEPKİSİ

IMF ile bir daha asla anlaşma yapılmayacaktır. IMF sadece bir borç meselesi değildir. Şimdi IMF ile anlaşacağız diyorlar.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Ekmeğini buradan kazanan esnafın araçlarını yenilesinler sorunsuz araçlarla hizmet yapsınlar diye yapıldı. Ama normal ÖTV indirimi ile ilgili şu ana kadar bildiğim bir hazırlık yok.

DOLAR 30 LİRA OLACAK SPEKÜLASYONUNA İLK CEVAP

Bu tam anlamıyla spekülasyon. 15 Mayıs'ta dolar 30 lira olamaz. Bunu geçmişte çok denediler. Bu külliyen bir yalandır. Bu yalanı söyleyenlerin de olmasını istediği bir şeydir. Kamu yönetimi olası risklere hazırdır. Muktedirdir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...