Tgrt Haber

İhsanoğlu siyasi partileri ziyaret etti

26 Haziran 2014 12:36
İhsanoğlu siyasi partileri ziyaret etti

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Çok mutluyum, çok verimli, çok yapıcı bir görüşme oldu" dedi.

İhsanoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, ilk temasını BBP Genel Başkanı Destici ile yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
"Çok mutluyum, çok verimli, çok yapıcı bir görüşme oldu. Ben bu partinin kurucusu rahmetli Muhsin Başkanı yakından tanıyan bir insanım. Onun çalışma şeklini ve siyasi ahlakını takdir eden bir insanım. Sayın Destici de o yolda giden değerli bir siyasi liderdir. O da dürüstlük vasıflarını ve millete, memlekete sadakatini her fırsatta vurgulayan, bunu değişmeyen bir karakter olarak savunan bir insan olarak bu partiyi ciddi bir şekilde geliştiren siyasi lider olarak ben kendisine ve arkadaşlarına nasıl bir görev anlayışı içerisinde olduğumu ifade ettim. Seçilmesi mevzu bahis olan cumhurbaşkanında bulunması gereken vasıfların neler olduğunu anlattım. Kendilerinden büyük anlayış gördüm ve kendileri çok müspet bir yaklaşım içerisinde olduklarını ifade ettiler."
İhsanoğlu, bir gazetecinin "Destekle mi ayrılıyorsunuz?" sorusuna "Ben, bu şekilde anlıyorum" cevabını verdi.
BBP kararını gelecek hafta açıklayacak
Destici, İhsanoğlu'nun Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en değerli bilim ve devlet adamlarından biri olduğunu belirterek, İhsanoğlu'nu partide ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Destici, "Hem bilim adamı vasfıyla hem şahsiyetiyle hem duruşuyla hem daha önce yapmış olduğu görevleri itibariyle hem ailesinin geçmişte koymuş olduğu tavrıyla, bütün yönleri ile Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır mı, elbette yakışır. Ben, bunu daha önce de söyledim. Bir kere de burada kendi yanında da ifade etmekten geri durmuyorum" diye konuştu.
AK Parti'nin de cumhurbaşkanı adayını açıklamasını bekleyeceklerine işaret eden Destici, konuyu parti kurullarında değerlendirdikten sonra gelecek hafta içinde kararlarını açıklayacaklarını bildirdi. Öte yandan Destici, İhsanoğlu'na "Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı" hediye etti. Bunun üzerine İhsanoğlu, "Rahmete vesile olur" dedi.
DSP ziyareti
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, BBP ziyaretinin ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker'le görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, Türker'le müspet bir görüşme yaptıklarını söyledi.
Daha önce, İstanbul'da Türker'le uzun bir görüşme yaptıklarını hatırlatan İhsanoğlu, şunları kaydetti:
"Bu görüşmeden çok ümitli olarak çıkıyorum. Türkiye'nin farklı meselelerini, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili hususları görüştük. Resmen bugün başlayan temasların neticesinde büyük bir ivme, bir sinerji oluşturulmaktadır. Uzlaşma zemini daha da genişlemektedir. Sağda ve solda, merkezde olan partilerin desteği gittikçe artmaktadır. Ben bundan dolayı çok umutluyum. DSP Genel Başkanına, genel başkan yardımcılarına ve yönetimine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Eminim ki büyük tecrübeye imza atan, iktidar olan ve halen Türkiye'de bir siyasi yelpazede önemli yer işgal eden DSP'nin desteği önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi için çok hayati öneme haizdir. Ve ben bu konuda çok ümitliyim. Kendilerine teşekkür ediyorum."
"Seçeneğin ortaya çıkması memnuniyet verici"
Masum Türker de cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun, daha önce MHP ve CHP genel başkanlarıyla yaptıkları konuşmadaki profile ve Türkiye'nin ihtiyacına uygun olarak ortaya konulan tabloya göre belirlendiğini dile getirdi.
Parti olarak değerlendirme yapıp, basınla paylaşacaklarını belirten Türker, "İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararımızla birlikte, kendisinin Yüksek Seçim Kuruluna yalnız milletvekilleri yoluyla değil, destekleyecek parti liderlerinin de imzalayacağı bir önergeyle birlikte, bütün Türkiye'yi kucakladığını, parlamento dışında kalan partilerin de sistemin içinde olacağı bir yaklaşım içinde olacağını düşünüyoruz" dedi."İhsanoğlu'na propaganda sürecinde kampanyaya destek verecek misiniz?" sorusuna, Türker, "Destekleme kararımızı resmen açıkladıktan sonra, desteklediğimiz adayın yanında her an, her zaman dururuz" yanıtını verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...