Tgrt Haber

İlk Bakanlar Kurulu toplantısı Beştepe’de

22 May 2016 10:36
İlk Bakanlar Kurulu toplantısı Beştepe’de

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, ilk bakanlar kuruluyla ilgili konuştu.

Ak Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde milletvekili seçildiği İzmir’in kendisine genel başkanlık ve başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti.

İZMİR'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Yıldırım, Yeni Asır’da yayımlanan röportajında “1 Kasım’da oylarıyla beni parlamentoya yollayan değerli İzmirli hemşehrilerime minnettarım. İzmir, siyasi hayatımıza her zaman damgasını vuran özel bir kenttir. Bize oy versin ya da vermesin, tüm İzmirlilere minnettarım” diye konuştu.

"İLK BAKANLAR KURULUNU KÜLLİYE'DE TOPLAYACAĞIZ"

Kongrenin ardından süratle hükümeti kurma çalışmalarını tamamlayacaklarını anlatan Yıldırım, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştireceklerini açıkladı. İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, “En kısa sürede kabineyi İzmir’de toplayacağız” diye konuştu.

Hükümet programının merkezinde Anayasa reformu ve başkanlık sisteminin olacağını kaydeden Yıldırım, “Öncelikli hedefimiz sistemin sağlıklı işlemesine olanak sağlayacak anayasal değişiklikleri yapmak ve reformlara hız vermek” ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...