Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu 'can suyu geliyor' diyerek duyurdu! Kentsel dönüşüm koşulları belli oldu: Yüzde 60'ını İBB karşılayacak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 20:33 - Güncelleme : 06 Temmuz 2024 09:20
Ekrem İmamoğlu 'can suyu geliyor' diyerek duyurdu! Kentsel dönüşüm koşulları belli oldu: Yüzde 60'ını İBB karşılayacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da tarihi bir kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını duyurdu. İmamoğlu, yapı sahiplerine verilecek ekonomik desteğin detaylarını da açıkladı. Buna göre yapı maliyetinin yüzde 60'ını İBB karşılayacak. İşte detaylar...

İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ sosyal medya hesabından, "Kentsel dönüşüme can suyu geliyor" başlığı ile paylaşımda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm projelerine büyük bir destek paketi açıkladı. İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapıların yeniden inşasında, dar gelirli ailelere ve emeklilere önemli mali destekler sağlanacak. 

YÜZDE 60'A KADAR DESTEK... 

Başkan İmamoğlu, aylık geliri iki asgari ücretin altında olan hane sahipleri için KİPTAŞ ile gerçekleştirilecek yapıların maliyetinin %60'ını İBB'nin karşılayacağını duyurdu. Aynı şartlardaki emekli vatandaşlar için ise bu oran %65 olarak belirlendi.

İmamoğlu 'can suyu geliyor' diyerek duyurdu! Kentsel dönüşüm koşulları belli  - 1. Resim

Hane içi geliri üç asgari ücretin altında olanlar için ise yapı maliyetlerinin %40'ı, emekliler için ise %45'i İBB tarafından üstlenilecek.

KİRA YARDIMI YAPILACAK 

Kentsel dönüşüm sürecinde evlerini kaybeden vatandaşlara yönelik olarak da ek destekler açıklandı. İmamoğlu, riskli yapı taraması sonucu yüksek risk grubunda yer alan yapılarda ikamet eden 80 bin aileye 7.000 TL, emeklilere ise 9.000 TL kira yardımı yapılacağını bildirdi.

İmamoğlu 'can suyu geliyor' diyerek duyurdu! Kentsel dönüşüm koşulları belli  - 2. Resim

İLK ÖRNEK BAYRAMPAŞA'DA 

Kentsel dönüşüm sürecinde barınma desteği sağlamak amacıyla geçici kiralık konut hizmeti sunulacak. Bu hizmetin ilk örneği Bayrampaşa'da hayata geçirilecek.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...