Tgrt Haber

İmamoğlu 'değişim' için harekete geçiyor! Deklarasyon için manidar tarih

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 02:55 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 03:05
İmamoğlu 'değişim' için harekete geçiyor! Deklarasyon için manidar tarih

CHP'de seçimlerin hemen ardından 'değişim' bayrağını en önde taşıyan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çağrısını eyleme döküyor. İmamoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısını yapacağı gün (4 Haziran Salı, bugün) 'değişim manifestosu'nu açıklaması bekleniyor. CHP’de yönetim katında görev alan bazı isimlerin de bu çıkışa destek vermesi bekleniyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan 'değişim' çağrısı eyleme dökülüyor. Verdiği demeçlerle partide genel başkanlık düzeyinde değişimin olması gerektiğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​, 'manifestosunu' bugün yayımlayacak. 

İmamoğlu'ndan günlerdir beklenen somut adımı, manifesto ile yapacağı öne sürülürken seçmenlerden de fikir alınacak. 'degisimedavet.com' adlı internet sitesinden vatandaşlardan öneri almak isteyen İmamoğlu'na genel merkezden bazı isimlerin de destek vermesi bekleniyor. 

VELİ AĞBABA​ DA 'DEĞİŞİM' DİYECEK! 

Diken'den Altan Sancar'ın iddiasına göre, CHP​ eski genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba’nın da 'değişim' çağrısında Ekrem İmamoğlu ile yol yürüyeceği öne sürüldü. Ağbaba’yla birlikte son dönemde CHP’de yönetim katında görev alan bazı isimlerin de bu çıkışa destek vermesi bekleniyor. 

Basına açıklama yapması beklenen İmamoğlu'nun, "Birlikte ve ortak akıl ile nasıl bir değişim?" temasını öne çıkarması bekleniyor. 

İmamoğlu'nun deklarasyon metnini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun partisinin grup toplantısında konuşacağı tarihi seçmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

TANJU ÖZCAN: KAMUOYU AÇIK CÜMLELER BEKLİYOR

Öte yandan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne 'değişim' yürüyüşü başlatan Tanju Özcan, İmamoğlu'ndan yana tavır sergiledi. 

CHP'de değişimin genel başkanlık koltuğu dahilinde olması gerektiğini söyleyen Özcan, "CHP seçmeni ve CHP'ye oy vermek isteyen ama Kemal Bey'e güvenmeyen insanların birinci tercihi Ekrem Bey'dir" derken, İmamoğlu'ndan 'somut adım' beklediğini şu cümlelerle açıklamıştı; 

"İmamoğlu ile zaman zaman görüşüyoruz. Birkaç gündür görüşmedik. Sayın kamuoyu ve değişimden yana olanlar İmamoğlu'ndan net ve açık cümleler duymak istiyor. Kamuoyunda öne çıkan isim İmamoğlu'dur. CHP'de bu görevi Kılıçdaroğlu'ndan çok daha başarılı bir şekilde yapabilecek kadrolarımızda var, lider adaylarımızda var" 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...