Tgrt Haber

İmamoğlu İYİ Parti'ye kapıları ardına kadar açtı: İttifakta hala ısrarcı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 15:30 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 15:59
İmamoğlu İYİ Parti'ye kapıları ardına kadar açtı: İttifakta hala ısrarcı 

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında '81 ilde aday gösterme' kararı sonrası ilk kez konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ittifak defterini kapatmadı. İYİ Parti'nin kararı sonrası ilk kez konuşan İmamoğlu, "Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" derken, ittifakın gerekli olduğunu savundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​, Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi ve Zeminaltı Otaparkı temel atma töreninin konuştu. 

İmamoğlu'na gazeteciler, 'İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nda (GİK) 81 ilde kendi adaylarıyla yarışma kararı' almasını sordu. "Meral Akşener'in açıklamasının kapıları kapatma anlamına gelmediğini düşündüğünüzü söylemiştiniz. İYİ Parti​'den gelen bu son açıklamadan sonra düşünceleriniz nelerdir?" sorusunu cevaplayan İmamoğlu, dün yapılan açıklamaların 'ittifakı bitirmediğini' söyledi. 

İBB Başkanı, "Ben hala aynı düşünüyorum. Sayın Akşener’in daha önceki ifadelerini de dinlediğimi ve özenle dinlediğimi, takip ettiğimi söyledim. Ben sayın sözcünün (İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu) açıklamalarını da farklı yorumları da dinledim. Takip ediyorum. Ve ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" diye konuştu. 

ZAMANA BIRAKTI 

Muhalefet tabanına güçlü bir ittifakın gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "Tabii bunu  zamanla göreceğiz. Zaten en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca kavuşabileceğini bilen birisiyim. 

Bunu özenli bir şekilde İstanbul’da yaşadık ve yaşattık. Başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakının yanı sıra güçlü bir İstanbul ittifakının tesisiyle bambaşka bir demokrasi mücadelesi verildi ve kazanıldı.

Yine büyük bir demokrasi mücadelesinin verilmesi ve kazanılması hususunda diyalog çerçevesini en yüksek seviyede tutan, toplumsal katmanlarını en iyi şekilde analiz eden ve bu görüşmeleri titiz bir biçimde İstanbul ve Türkiye için en doğru demokrasi yolculuğu tarifleme adına yapmaya hazır, gayretli bir ekibiz.

Böyle bakıyoruz  sürece. Ve biz bunu başaracağımızı düşünüyoruz, başarırız da. Bu anlamda yine en güçlü şekliyle sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin, diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek" dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yaşar dursun óztùrk 14 Eylül 2023 16:28

Birbirini tamamlıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...