Tgrt Haber

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı, bayram öncesine dikkat çekti

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Haziran 2023 15:33 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 18:58
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı, bayram öncesine dikkat çekti

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kritik görüşmeye dair bir açıklamada daha bulundu. İmamoğlu, 'değişim' vurgusunu yenilerken, bayram öncesine dikkat çekti.

Siyaset arenasında seçimler bitmesine rağmen hareketlilik sürüyor. 28 Mayıs'tan itibaren tartışmaların ve tepkilerin odak noktasındaki isim ise şüphesiz seçimde yenilgiye uğrayan CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​. Partide genel başkanlık yarışı sürerken, Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde seçimin ertesi günü 'değişim' vurgusuyla video çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ile görüştü.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı, bayram öncesine dikkat çekti

Ankara Ahlatlıbel'de bir araya gelen iki isim toplantı çıkışında açıklama yapmazken, İstanbul'a dönen İmamoğlu'nun ilk sözleri "Güzel olacak her şey" oldu. Bugün İstanbul'da Panorama 1453 Tarih Müzesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesine yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"CHP DEĞİŞİME LİDERLİK ETMEK ZORUNDA"

Seçimi kaybettiklerini belirten İmamoğlu, "Seçimi kaybettik. İki kere iki dört. Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, hepimiz şapkamızı önümüze koyacağız, düşüneceğiz ve ortak akılla doğru kararlar alacağız. Burada en önemli kurum CHP''dir. CHP, İttifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişim​ ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi CHP olduğu için onun da ana noktası çok kıymetli Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu''dur. Defalarca sohbetimiz, paylaşımlarımız oldu. Çarşamba günkü buluşmamızda kendisine bir takım hatırlatmalarım ve taleplerimden dolayı bir araya geldik. Düşüncelerimi, değişim konusundaki parametreleri ve aşamaları kendisiyle paylaştım. Çok değerli ve pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık. Bunun bir zaman dilimi vardır. Bu sohbetten değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar." dedi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı, bayram öncesine dikkat çekti

"KİŞİSEL OLARAK KAMUYOUNU BİLGİLENDİRECEĞİM TARAFLAR OLACAK"

Kılıçdaroğlu'ndan bayram öncesinde önemli açıklamalar gelebileceğini ileri süren İmamoğlu şu şekilde konuştu:

"Elbetteki bir yandan Sayın Genel Başkanımızın attığı adımları da takip ediyoruz ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Süreci oldukça kıymetlidir. Ele alınması gereken ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukça fazladır. Şu anda yapılan hamleler toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Ama yeterli olması için yapılması gerekenlerle ilgili tüm fikirlerimi kendisiyle paylaştım. Yaklaşık 15 yıldır CHP''nin bir ferdi olarak hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri bu seviyenin daha ötesinde paylaşmadım, paylaşmayı doğru bulmam. Ama bu meselelerin içerisinde kamuoyunun bilmesi gereken kısımları da var. O kısımlarıyla ilgili ve nasıl olması gerektiği konusunda Genel Başkanımızın bayram öncesinde yapacağı bazı aktarımlar sonrasında farklı bir ortam-buluşma ya da kişisel olarak benim kamuoyunu bilgilendireceğim tarafları olacaktır. Bunu zaman gösterecektir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...