Tgrt Haber

İmamoğlu'na ağzına geleni söyleyen Cemal Canpolat'tan geri adım: Eleştirim partinin yapısına 

14 Ekim 2023 13:52 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 14:03
İmamoğlu'na ağzına geleni söyleyen Cemal Canpolat'tan geri adım: Eleştirim partinin yapısına 

CHP’nin 38’inci olağan İstanbul il kongresinde Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen ve seçimi İmamoğlu'nun adayı Özgür Çelik'e kaybeden Cemal Canpolat günler sonra konuştu. CHP'lilerden başka partilere İBB'de kadrolar dağıttığını öne süren Canpolat, bu kez İmamoğlu'na arka çıktı. 

CHP’nin 38’inci olağan İstanbul il kongresinde, CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklediği ve seçimi İmamoğlu ve Özgür Özel'in adayı Özgür Çelik'e kaybeden Cemal Canpolat​'ın sarf ettiği sözler gündem olmuştu. 

"CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum" diyen Canpolat, "CHP örgütü delegelerini size sadece oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum" demişti. Kılıçdaroğlu’nun da Canpolat'ın İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef alan konuşmasından rahatsız olduğu iddia edilirken Canpolat'tan günler sonra açıklama geldi. 

GÜNLER SONRA SÖYLEM DEĞİŞTİ

BirGün'e konuşan Canpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nu 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde destekleyeceğini söyleyen Canpolat, "Partimizde yarışlar olur biter ve biz ertesi sabah omuz omuza çalışmaya başlarız" dedi. 

"İMAMOĞLU'NU YEDİRMEYİZ" 

Kongre konuşmasının aksine demeç veren Canpolat, "Partimizde yarışlar olur biter ve biz ertesi sabah omuz omuza çalışmaya başlarız. İmamoğlu’nu gericilere yem etmeyiz" dedi. 

Değişimcilerin desteklediği aday olan Özgür Çelik'i tebrik eden Canpolat şunları söyledi: 

Sonucun kendi lehimize olacağını düşünüyorduk. Maalesef olmadı. Ama kazanan bir CHP var. Özgür Çelik ve arkadaşları, Canan Kaftancıoğlu’ndan aldığı bayrağı daha yükseğe çıkaracaktır. Nerede eksiklerimiz olduğuna dair hem kendim hem de arkadaşlarımız bir çalışma hazırladılar. Yarın bir araya geleceğiz. 310 kıymetli delegemizin oyunu almak ve o oylara layık mücadele etmek benim öncelikli görevim.

"Yaptığınız konuşmanın size seçim kaybettirdiği söyleniyor. Siz bunu katlıyor musunuz?" sorusunu cevaplayan Canpolat, "Konuşmamın getirdiği oylar olduğu gibi, götürdüğü oylar da olmuştur ama sonucu etkilediğini düşünmüyorum. Çünkü salon içi ve salon dışı diye değerlendirildiğinde salonda olumlu etkisi daha yüksekti. Sonra yaşanan tartışmalar bu boyuta getirmiştir. Bizim kişilerle sorunumuz yok. Yapısal sorunlarımız var ve çözmek zorundayız" diyerek kendini savundu.  

Kaynak: BirGün
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...