Tgrt Haber

İmamoğlu'na hapis cezası sonrası Bakan Soylu'dan açıklama: Kararı etkilemeye çalışıyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 18:01 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 19:21

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelen tepkileri değerlendirdi. Bakan Soylu, ‘mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar’ dedi.

Ekrem İmamoğlu​'na verilen hapis cezası sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Kesinleşmemiş, daha henüz adımları olan bir yargı kararı var. Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar'' dedi.

''BUNA BİZANS OYUNU DERİZ''

Bakan Soylu, İmamoğlu'nun YSK​ üyelerine hareketten hapis cezası almasından sonra muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve AK Parti'ye yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, ''Buna Bizans oyunu deriz, bizi basamak olarak kullanarak siyasallaştırmaya çalışan, elde edeceği pozisyonlar için ortaya çıkarılmış bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Soylu İmamoğlu ile ilgili şunları söyledi:

''Hakaret etmek uygun bir davranış değil. Biz ne denirse densin, hangi iftirayı atarlarsa atsınlar; devletin vermiş olduğu görevi yapmaya devam edeceğiz."

''Çöpünü toplamakta aciz bir belediye başkanı, İETT otobüslerini çalıştırmakta aciz bir belediye başkanı belki de tarihin İstanbul’daki en aciz belediye başkanı. Bütün bu yapamadıklarını hukukun verdiği bir karar üzerinden örtüp başka bir adım atabilir mi? Siyasette her şey halkın önünde olur ve halk her şeyi görür. Burada hadsizliğe de müsaade etmemek lazım. Tayyip Erdoğan, İstanbul’un ve tarihin görmüş olduğu belediye başkanıdır. Tarihin görmüş olduğu en başarısız belediye başkanı ile Tayyip Erdoğan’ı kıyas bile etmek, ağza bile almak çok büyük bir hadsizlik örneğidir.''

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...