Tgrt Haber

İmamoğlu'na hapis kararı sonrası eleştirilere AK Parti'den ilk tepki

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2022 19:10 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 22:07
İmamoğlu'na hapis kararı sonrası eleştirilere AK Parti'den ilk tepki

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Karar sonrası Saraçhane toplanan vatandaşlar ve CHP ile ittifak halinde olan partiler tepki gösterdi. TBMM AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti MYK Üyesi Yılmaz Tunç iktidara gelen tepkilerin ardından ilk açıklamayı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası​ sonrası iktidara tepki gösterildi.

TBMMAK Parti​ Grup Başkanvekili, AK Parti MYK Üyesi Yılmaz Tunç​, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medyadan açıklama yapan Yılmaz Tunç, gelen tepkilere şunları söyledi:

''Kararın, iktidarın talimatıyla verildiği iddiası karalama siyasetinden ibarettir. Yargı kararları eleştirilebilir, ancak bu kararlar üzerinden karalama siyaseti yapmak yanlıştır.

''MAĞDURİYET ALGISI OLUŞTURMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK''

Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti’dir, bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale sözkonusu olamaz.

İmamoğlu’nun YSK Üyelerine “ahmak” diyerek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararı ilk derece mahkemesinin kesin olmayan kararıdır, istinaf ve temyiz yolu açık olan bir karar üzerinden fırtına kopararak mağduriyet algısı oluşturmanın kimseye faydası yoktur.''

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1603056620166316032

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...