Tgrt Haber

'İmamoğlu'na rakip çıkmadı' iddiasına AK Parti'den yalanlama: Anket yapmadık 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 17:30 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 17:43
'İmamoğlu'na rakip çıkmadı' iddiasına AK Parti'den yalanlama: Anket yapmadık 

Yerel seçimlere aylar kala siyasi partiler kamuoyu yoklamasına hız verdi. CHP'de İstanbul adayının mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti'de ise anket İstanbul özelinde anket yapıldığı ve anketlerden 'İmamoğlu'nun önde çıktığı' iddia edildi. İddialara ise AK Parti kanadından cevap geldi. 

Yerel seçimlere 4 ay kala siyaset sahnesi ısınmaya başladı. Elindeki büyükşehir belediyelerini kaybetmek istemeyen CHP​, İstanbul​ ve Ankara​'da adaylarını belirledi. Ekrem İmamoğlu​ ve Mansur Yavaş'ın tekrardan şehirlerinde aday olması kesinleşti. AK Parti ise bu şehirlere en doğru adayı bulmak için çalışmalara başladı. 

AK Parti İstanbul adayını henüz duyurmadı. İstanbul için çalışmalarını sürdüren AK Parti'nin anket çalışmalarına başladığı ve bu anketlerde İmamoğlu'nun önde çıktığı iddia edildi. 

AK PARTİ'DEN YALANLAMA 

Söz konusu anket iddialarına AK Parti'den cevap geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, parti olarak belediye başkanlığı için isim vererek anket yapılmadığını söyledi. 

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Biz, henüz Ak Parti olarak Türkiye’nin hiç bir yerinde her hangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık. AK Parti adını kullanarak açık operasyon ve manipülasyon yapan kişilere ve çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunulur" diye konuştu. 

https://twitter.com/mustafasenbd/status/1731273391930212433

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...