Tgrt Haber

İmamoğlu'na yeni rakip çıktı! DP'li Cemal Enginyurt canlı yayında Kılıçdaroğlu'na seslendi

26 Temmuz 2023 09:48 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:09
İmamoğlu'na yeni rakip çıktı! DP'li Cemal Enginyurt canlı yayında Kılıçdaroğlu'na seslendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na kazan kaldıran İmamoğlu'na, İBB adaylığında yeni bir rakip çıktı. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, canlı yayında Kılıçdaroğlu'na seslenerek yaklaşan yerel seçimlerde CHP'den İBB Başkan adayı olmak istediğini söyledi.

Seçimlerden bu yana suların durulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP)  sancılı süreç yerel seçimlerin yaklaşmasıyla daha da derinleşiyor. Parti içinde istifa çağrılarına maruz kalan CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile 'Değişim' çağrısını başlatan ve gizli zoom toplantısıyla günden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ arasındaki gerginlik gitgide büyüyor. Kılıçdaroğlu, 'zoom toplantısı' için 'Etik bulmuyorum' açıklaması yaparken geçtiğimiz günlerde ikili, CHP İl Başkanları toplantısında bir araya geldi. Gerginlik sonrası ilk kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında soğuk rüzgarlar esti.

2024 yılındaki yerel seçimler öncesinde yaşanan bu gelişmeler İmamoğlu'nun yeniden belediye başkanlığına aday yapılıp yapılmayacağı sorusunu da akıllara getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu

"BENİ ADAY YAPSIN, İTTİFAK YAPMASIN"

CHP içindeki bu gelişmeler ilgiyle takip edilirken İBB başkanlığı​ için dikkat çeken bir çıkış geldi. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt katıldığı Sözcü TV canlı yayınında İBB Başkanlığına aday olmak istediğini söyledi.

Cemal Enginyurt

CHP listelerinden Meclis'e giren Enginyurt, "Genel seçimlerde partilere oy verilir, ama yerel seçimlerde insanlar adayı da çok önemser. İttifaksız kazanamayız sözü, yenilgiyi şimdiden kabul etmektir. Kemal Bey güzel bir insan, gönlü bol bir insan, Allah razı olsun verdikçe veren bir insan. Beni CHP'den İBB Başkan adayı yapsın, ittifak yapmasın. Ben Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni herkesten oy alarak İstanbul'a çok rahat belediye başkanı olurum. Bunu da istiyorum" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...