Tgrt Haber

Son dakika! İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'nun iddialarına jet cevap: Kuyruklu bir yalan

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2022 16:03 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 01:53

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik terör soruşturmasıyla ilgili değerlendirmesi sırasında gündeme getirdiği iddialara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan anında cevap geldi. Bakan Soylu'nun iddialarını yalanlayan İmamoğlu, "Bakan Soylu kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan. İspat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, İstanbul Büyükşehir Belediyesi​'ne yönelik terör soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun kendisini telefonla aradığını söyleyen Bakan Soylu, "Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi​ beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur. Ama biz kanun ne gerekiyorsa onu yaptık" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN CEVAP GECİKMEDİ

Ancak Bakan Soylu'nun açıklamalarından kısa bir süre sonra Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Soylu'nun iddialarını yalanlayan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı da etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İmamoğlu söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Soylu 'Saygılarımla' diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan".

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1608085781205090312

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...