Tgrt Haber

Gizli görüşmesi basına sızdırılan İmamoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Bir iki hafta içinde açıklayacağım

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Sözcü
21 Temmuz 2023 09:51 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 10:07
Gizli görüşmesi basına sızdırılan İmamoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Bir iki hafta içinde açıklayacağım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin önce gelen isimleriyle yaptığı görüşmenin ifşa olması gündeme bomba gibi düştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu toplantının etik olmadığını söylerken, İmamoğlu ise son açıklamasında "1-2 hafta içerisinde düşüncelerini toplumla paylaşacağım" diyerek dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​, geçtiğimiz günlerde CHP​'nin ileri gelen partilileriyle internet üzerinden toplantı düzenlemesinin ortaya çıkması partiyi birbirine kattı. CHP'li Tekin Bingöl, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan'ın bulunduğu toplantıda CHP olağanüstü kurultayı konuşuldu. Seçim yenilgisinden beri suların durulmadığı CHP'de, İmamoğlu'nun yaptığı bu gizli toplantı ile Kılıçdaroğlu​'na 'gizli darbe' planladığı öne sürülerek kazan iyice kaynadı.

"RAHATSIZ EDİCİ"

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu. Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşünebiliriz. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Normal bulmuyorum. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam."

"BİR İKİ HAFTA İÇİNDE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞACAĞIM"

Konu hakkında konuşan ve toplantının olağan bir durum olduğunu belirten İmamoğlu ise Sözcü'den İsmail Saymaz'a şu ifadeleri kullandı: "Mesele sürecin sonuna evrildi. Bu videoya gerek kalmaksızın bir iki hafta içerisinde toplumla düşüncelerimi paylaşacağım. Elbette ki farklı insanların fikirleriyle olgunlaşıyor."

"HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"

İmamoğlu, görüntülerin sızdırılmasına ilişkin, "Bildiğim şeyler değil. Ama tabi ki izini sürüyoruz. Elde ettiğimiz bireyler olursa mutlaka hukuki işlem başlatacağız." İfadelerini kullandı.

"ALIŞILAGELDİK TAKTİK"

İmamoğlu, videonun 'ihanet' başlığıyla sunulmasına ise, "O cümleyi sarf eden akıl kendini tarifler. O tarife uyan insanlar vardır ne yazık ki içeride ve dışarıda. Bu her zaman olmuştur. Biliriz o insanları. Ama önemsemeyiz. Gücü kendinden zanneden bu insanların aslında güçsüz kaldıklarını zaman hep tespit etmiştir. 13 yıldır o tarz kelimelerle beni suçlayan insanlarla mücadele ettim. Onun için hiç önemi yok. Alışılageldik bir taktik." diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...