Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan 'Erdoğan' benzetmelerine cevap: Anlamış değilim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
04 Mart 2024 09:00 - Güncelleme : 04 Mart 2024 09:09
İmamoğlu'ndan 'Erdoğan' benzetmelerine cevap: Anlamış değilim

CHP'nin İstanbul'da yeniden aday gösterdiği mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetip '2. Erdoğan' yorumlarına cevap verdi.

Türkiye​ artık yerel seçim​ sürecinde son düzlüğe girdi. Seçim kurulları, adaylık​ başvurularını tek tek inceledi. Adayların yeterliliklerine bir bir bakılıp, itirazların kontrolünden sonra karara bağlandı. Sandıkta yarışacak adayların isimleri kesinleştikten sonra liste panoya asıldı. Türkiye tam seçim atmosferine girmişken adaylarında seçim çalışmaları devam ediyor.

Seçim çalışmalarına devam eden isimlerden biri olan CHP​'nin İstanbul'dan yeniden aday gösterdiği mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, Sözcü'ye önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞENER İLE ARASI NASIL?

Belediye meclis çoğunluğunu kazabileceklerine inandığını söyleyen İmamoğlu, "İstanbul’da CHP’nin yönettiği 14 belediyemizin hiç birinde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Artı 14 belediyede de sıkı bir yarış görüyorum. 14+14 gibi bir parametreyi görüyorum. Diğerlerinde de ‘ihtimal yoktur’ demiyorum. Çok uç uca bir pozisyondayız” dedi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ilişkilerinin durumuna ilişkin soruya ise İmamoğlu, “Benim için farklı bir durum yok. Onun bıraktığı yerde duruyor” cevabını verdi.

"ÇOK UYUMLU OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM"

Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetildiğine dair yorumlara da cevap veren İmamoğlu, "Bu nedir Erdoğan potansiyeli? Anlamış değilim. Ben hayatım boyunca demokrat olma, 2019’da bile gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım iddiasını ortaya koyan ve vurgulayan birisiyim. Şeffaflığı vurgulayan biriyim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zamanmış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” dedi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...