Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan "ihaleye fesat" davasına ilk tepki: Zorlama bir suç

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Ocak 2023 22:14 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 01:50
Ekrem İmamoğlu'ndan "ihaleye fesat" davasına ilk tepki: Zorlama bir suç

Savcılık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, "ihaleye fesat" karıştırma iddiasıyla dava açtı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili açılan davaya İmamoğlu'ndan ilk tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı, "Zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta" açıklamasında bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ hakkında bugün Beylikdüzü Belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla dava​ açılmıştı.

Ekrem İmamoğlu, karar hakkında, “Yaklaşık sekiz yıl evvel Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşmiş bir ihale nedeniyle yeni bir yargı süreci başladığını öğrendim. Oysa bu dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti. Danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi" dedi. 

Sosyal medya hesabından açılama yapan İmamoğlu, "İhale işlemlerinde imzam dahi mevcut değil. Ayrıca gerek İçişleri Bakanlığı gerek Danıştay 1. Dairesi kararında hakkımda herhangi bir tespit, suçlama ya da değerlendirme yapılmadı. Buna rağmen, zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta.

Hakkımızda illa bir şey bulmak isteyenler şimdi konuyu yargıya taşımış. Her ne hikmetse iki yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor. Not: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait" dedi. 

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1613218924039905280

DAVA 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

İddianame Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İmamoğlu ve 7 ismin “ihaleye fesat karıştırma” suçundan yargılanacakları dava 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Adliyesi’nde görülecek. 

SİYASİ YASAK VERİLMİŞTİ 

İBB Başkanı İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine değinerek siyasi eleştirilerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019 tarihinde bir açıklama yaparak “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu da bunun üzerine “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” yanıtı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilmişti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...