Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan ittifak kapısını kapatan İYİ Parti'ye cevap: Çok iddialı birisiyim

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 14:26 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 14:47
İmamoğlu'ndan ittifak kapısını kapatan İYİ Parti'ye cevap: Çok iddialı birisiyim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünkü grup toplantısında kendisine yönelik, "Evine göndereceğiz" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Ben evimdeyim zaten, başkalarıyla karıştırıyor olabilir" diyerek cevap verdi. İYİ Partili kurmaylardan ittifak kapılarını kapatan açıklamalara da değinen İmamoğlu, "Hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurmak konusunda çok iddialı birisiyim" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​'ndan kendisini hedef alan MHP​ lideri Devlet Bahçeli​'ye cevap geldi. "İBB Başkanı'nı  evine göndereceğiz" diyen Bahçeli'ye İmamoğlu, "Ben evimdeyim zaten, başkalarıyla karıştırıyor olabilir" diyerek cevap verdi. 

İTTİFAKTA ISRARCI: KURACAĞIMIZA İNANIYORUM 

İmamoğlu, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere tek başına girme kararı alan CHP​'deki genel başkan değişimine rağmen ittifaka yanaşmayan İYİ Parti için de dikkat çeken mesajlar verdi. 

İttifakta ısrarcı olduğunu ve tabanın ittifak istediğini söyleyen İmamoğlu, "Hiçbir siyasi partinin kendi iç konuşmalarını ya da yorumlarını, ben bir karşı yorum olarak önüme koyup bunu sizinle konuşmam ve doğru da bulmam. Etik değil, işim de değil ayrıca. Ama ben iddiayla, ısrarla diyorum ki; geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olarak söylüyorum ki: Son ana kadar ittifak, hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurmak konusunda çok iddialı birisiyim. Bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim" dedi. 

Milletin kuracağı büyük ittifaka talip olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Gönül ister ki; başta tabanda büyük bir ittifak, sonra siyasi üst ittifak kurulsun. Ama bir tarafı eksik kalırsa da, benim en önemsediğim şey milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim ve bu ittifakın içerisinde birkaç siyasi parti yok. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, benim gönlümdeki ittifakın tarifini söylüyorum" diye konuştu. 

İYİ PARTİLİ KAVUNCU KARARIN ARKASINDA

İYİ Partili Buğra Kavuncu, yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmaları ile ilgili, "Genel İdare Kurulumuzun kararı çok net, 81 ilde aday çıkartacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...