Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan 'Kılıçdaroğlu' sözleri: Helâllik isteyeceğim!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Kasım 2023 14:04 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 14:31
İmamoğlu'ndan 'Kılıçdaroğlu' sözleri: Helâllik isteyeceğim!

CHP'de mayıs seçimleri sonrası "değişim" hareketini başlatan İBB Başkanı İmamoğlu, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği parti kurultayının ardından ilk kez konuştu. İstanbul Maratonu öncesi soruları cevaplayan İmamoğlu, devrik CHP lideri Kılıçdaroğlu için, "Partimizin büyüğüdür, helallik isteyeceğim" dedi.

CHP​'de 38. Kurultay tarihi bir seçime sahne oldu. Genel başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu​, Özgür Özel ile girdiği seçim yarışını ikinci turda kaybederek 13 yılı aşkın sürenin ardından CHP liderliğine veda etti.

ÖZEL'İN YANINDA SAF TUTTU

Bu sonucun ortaya çıkmasında kuşkusuz en etkili olman isimlerin başında da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ geldi. Geçtiğimiz mayıs ayında CHP'nin hezimetiyle sonuçlanan genel seçim ve Cumnurbaşkanlığı seçimi sonrası "değişim" sloganıyla parti içinde sert bir muhalefet hareketi başlatan İmamoğlu, dünkü genel başkanlık yarışında Özgür Özel'in yanında saf tuttu. 

Zafer konuşmasında da Divan Başkanı sıfatıyla Özel'in yanı başında yer alan İmamoğlu, stresli geçen seçim sonrası bugün ilk kez basına konuştu.     

"KOLTUKLARIN SAHİBİ DEĞİLİZ"

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, "Yüzyılın Koşusu" başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 45. İstanbul Maratonu’nu başlangıç kornasını çalan İmamoğlu, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu çarpıcı ifadeler kullandı.

Özgür Özel'i tebrik eden ve başarılar dileyen İmamoğlu, "Çok önemli bir dönemde, önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için, büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. 

Sözü seçimin kaybedeni Kılaçdaroğlu'na getiren İBB Başkanrı, "Tabii 13 yılı aşkın süredir partimizde hizmet eden, değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Ama bu bir belediye başkanlığı olsun ama bir siyasi partinin liderliği olsun; günü geldiğinde bir seçimle değişebiliyor" dedi. 

“KILIÇDAROĞLU BAŞIMIZIN TACIDIR”

İmamoğlu, “Genel Başkanla da görüşebildiniz mi?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Ben, kendisini dün akşam da aradım. Sonra yüz yüze sohbetimiz, minik bir değerlendirmemiz de oldu. Bugün de divan görevim bittiğinde, kendisini arayacağım. Helallik isteyeceğiz tabii ki. Partimizin büyüğüdür. Başımızın tacıdır. Kendilerine sağlık diliyorum. Ömrü uzun olsun. İnşallah yine hep birlikte çok güzel anlarda buluşalım.”

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...