Tgrt Haber

İmamoğlu'nun kararı kulislere düştü! İstanbul mu, CHP'de genel başkanlık mı?

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
14 Ağustos 2023 11:01 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 12:31
İmamoğlu'nun kararı kulislere düştü! İstanbul mu, CHP'de genel başkanlık mı?

CHP'de değişim çağrısını başlatan İBB Başkanı İmamoğlu'nun yerel seçim öncesi İstanbul'a yeniden aday mı olacağı yoksa CHP Genel Başkanlığı için mücadele mi edeceği merak edilirken kulisleri hareketlendiren iddia ortaya atıldı. İmamoğlu'nun kararını verdiği ve önümüzdeki günlerde açıklayacağı konuşuluyor.

Seçimlerin ardından CHP​'de 'değişim' için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​'nun hamleleri gündemden düşmüyor. Yerel seçim​ öncesi nasıl bir yol izleyeceği merak edilen İmamoğlu'nun salı yada çarşamba günü yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna kararını duyuracağı iddia edildi.

İmamoğlu'nun "Değişim olmazsa yerel seçimde risk doğabilir" sözleriyle CHP'de genel başkanlık değişiminin gerekli olduğuna vurgu yapacağı ancak tercihini İstanbul'dan yana kullanacağı öne sürüldü.

"İBB BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAĞINI AÇIKLAYACAK"

Kameraların karşısına geçecek olan İmamoğlu'nun "İstanbul'u kaybedemeyiz" diyerek yeniden İBB Başkanlığına aday olacağını açıklaması bekleniyor.

İmamoğlu'nun kararı kulislere düştü! İstanbul mu, CHP'de genel başkanlık mı?

YAKIN ÇALIŞMA EKİBİ İMAMOĞLU'NUN KAZANACAĞINDAN EMİN

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesindeki haberine göre, yakın çalışma ekibinin İmamoğlu'nun seçimi kazanacağından kesinlikle emin oldukları ve "Bütün araştırmalar tek başına girmesi halinde bile İmamoğlu'nun rahatlıkla alacağını gösteriyor. İyi Parti ve HDP'lilerin ağırlıklı bir bölümü kendi adaylarını çıkarsalar da Ekrem Bey'e oy veriyor. Bu yüzden iki partinin aday çıkaracaklarını düşünmüyoruz" yorumunda bulundukları öğrenildi.

"BARİ İSTANBUL ELİMİZDE KALSIN"

CHP'lilerde ve muhalif seçmende "Türkiye'yi kurtaramadık, bari İstanbul elimizde kalsın" hissiyatı egemen olduğu ileri sürülürken, İmamoğlu 2028 yılında cumhurbaşkanı adayı olursa sırtını İstanbul'a yaslamak istediği ve çeyrek asır sonra kendi elleriyle İstanbul'u AK Parti'ye teslim eden olmak istemediği iddia edildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...