Tgrt Haber

İmamoğlu'nun rakibi eski ortağı! Akşener adaylarını netleştiriyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
22 Aralık 2023 07:59 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 08:24
İmamoğlu'nun rakibi eski ortağı! Akşener adaylarını netleştiriyor

İYİ Parti lideri Akşener’in, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kazandıkları İstanbul'da Teşkilat Başkanı Kavuncu'yu aday göstereceği belirtiliyor. Ankara adayı ise Parti Sözcüsü Zorlu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hezimetin ardından CHP​ ile ittifak çalışmalarına son veren, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ çalışmalarında son aşamaya geldi. Şimdiye kadar İzmir, Eskişehir, Trabzon’un da aralarında bulunduğu birçok belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti’de gündem İstanbul​ ve Ankara​ adayları.

ADAY BULMAKTA SIKINTILI

Türkiye gazetesinin haberine göre, Akşener, 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İyi Parti ittifakı ile CHP’ye kazandırdığı İstanbul ve Ankara’ya bu kez aday bulmakta sıkıntı yaşıyor. Kulislerde konuşulanlara göre iki büyükşehirde iki isim ön çıkıyor.

İddialara göre, Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’yu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına ise Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’yu çıkarmayı planlıyor.

KAVUNCU, İMAMOĞLU İÇİN ÇALIŞMIŞTI

İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte İmamoğlu’nun kazanması için ter döken Kavuncu’nun, şimdi ise İmamoğlu’na karşı yarışması söz konusu.

Akşener’in yeni yıl gelmeden adayların hemen hemen hepsini açıklamayı planladığı, finali ise İstanbul ve Ankara adaylarıyla yapacağı, Kavuncu ve Zorlu’nun adaylıklarını ilan ettikten sonra sahaya ineceği ifade ediliyor.

Kaynak: Türkiye gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...