Tgrt Haber

İnce 'baba evine' dönüyor! 'Kaybetme lüksümüz yok' dedi işareti verdi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 20:20 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 22:02

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala ittifak arayışları hızlandı. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, önümüzdeki günlerde CHP lideri Özgür Özel'le de görüşecek. İnce'nin bıçak sırtı yerlerde CHP'yi destekleyeceği öğrenildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​ ile Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​ bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

Muharrem İnce, ilk görüşmede Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da yeniden belediye başkanı olması gerektiğini söylemişti. Bu konu ikinci görüşmede de masaya yatırıldı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. İnce'nin yerel seçimlerde İstanbul'da CHP​'li Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceği öğrenildi. 

Geçtiğimiz cuma günü Muharrem İnce’yi aradığını ancak İnce’nin kendisine ertesi gün döndüğünü belirten Altaylı, "Muharrem Bey beni cumartesi sabah aradı ve uzun süre toplantıda kaldığı için dönemediğini söyledi" dedi. 

İnce’ye CHP İzmir Belediye Başkan adaylığı ve Ekrem İmamoğlu görüşmesini sorduğunu aktaran Altaylı, “Muharrem Bey Ekrem İmamoğlu ile görüşmek isteyen benim, ben kendisini arayıp görüşmek istedim. Çünkü ben Ekrem Bey’i Beylikdüzü ilçe başkanlığından tanırım dedi. Ben Cumhurbaşkanı adayı olduğum dönemde oda Beylikdüzü’ndeydi. O yüzden mesaimiz oldu, eskinden tanırım. Daha önce ben daha üst bir pozisyona adaydım, şimdi de o daha üst pozisyona aday dedi“ ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK"

İnce’nin İmamoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamayı anlatan Altaylı, İnce’nin sözlerini şöyle aktardı:

“Ben sosyal demokrat ve Cumhuriyetçi biri olarak İstanbul'un Ekrem İmamoğlu'nda kalmasını çok önemsiyorum. Hatta İstanbul'u kazanamamak üzer ama İstanbul'u kazanmışken kaybetmek felakettir. Ve ben Ekrem Bey’e bunu söyledim. İstanbul’u kazanmışken kaybetme lüksümüz yok Cumhuriyetçiler olarak. O yüzden ben sizin için ne yapabilirim diye sordum."

200 BİN OY İÇİN ÇALIŞACAK 

Muharrem İnce’nin İstanbul’da İmamoğlu’na destek vereceğini söyleyen Altaylı, "Muharrem İnce, Ben İstanbul’da aday olmadığım Cumhurbaşkanlığı seçiminde 105 bin oy aldım, iptal edilenle beraber 200 bin oyumuz var. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u 14 bin oy fark ile aldığı düşünülürse o 200 bin oyunun ciddi bir önemi var. O yüzden ben 200 bin oyumuzun Ekrem İmamoğlu'na doğrudan kanalize olması için elimden geleni yapacağım dedi" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...