Tgrt Haber

İsmet Yılmaz, 'Bu düğümü millet attı, millet çözer'

14 Haziran 2015 15:55
İsmet Yılmaz, 'Bu düğümü millet attı, millet çözer'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "AK Parti'yi milletin gönül tahtından indirmek için her yolu mubah gördüler. Sanıyorlar ki AK Parti'yi milletin gönül köprüsünden, gönül tahtından indirirlerse kendileri itibar görecek ama kendileri de itibar görmediler. Çünkü bu millet, gönül tahtına onu hak etmeyeni koymaz" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas'taki bir otelde gazetecilerle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin geride kaldığını söyledi.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de tek başına iktidara geldiğini ve 13 yıl zarfında hem Türkiye'yi, hem de muhalefeti değiştirdiğini belirten Yılmaz, son seçime girildiğinde muhalefetin hiçbir dönemde olmadığı kadar farklı bir politika izlediğini ifade etti. Yılmaz, "Şimdiye kadar laiklikdir, irticadır, gericiliktir, 'Türkiye geriye gidiyor' diye gündem oluşturanlar, ilk defa ana muhalefet partisi halkın önüne halkın gerçek gündemiyle, ekonomiyle, demokratikleşme talepleriyle çıktı. Bunun dışında 2 parti de etnik kimlikle milletin önüne çıktı" diye konuştu.

Seçime giren partilerle birlikte yurt dışında da Türkiye'nin son 13 yılda izlediği bağımsız dış politikadan rahatsız olanların bu seçimin bir kaybedeni olmasını istediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Peki AK Parti bu seçimi kaybetti mi? Hayır, AK Parti bu seçimi kaybetmedi. Geçen ay İngiltere'de bir seçim yapıldı. Cameron, kaç oy aldı? Yüzde 36. Bütün İngiliz gazeteleri ne başlık verdi? 'Cameron ezici çoğunlukla iktidara geldi.' Kaçla iktidara geldi? Yüzde 36 ile iktidara geliyor ve 'ezici çoğunlukla geldi' deniliyor. O halde biz, yüzde 41 aldığımız halde iktidarda değilsek, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki yönetim sistemini ve nasıl bir anayasaya ihtiyacı olması hususundaki taleplerimizi halka anlatabilmek için bir alan bulduğumuzu söylüyoruz."

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Son bir yılda yaklaşık 3 seçime girdik. Yerel yönetimler seçiminde milletimiz açık ara bizi önde tuttu. Ondan sonra cumhurbaşkanlığı seçimine girdik. Yine bu seçimde olduğu gibi adeta yedi düvel karşımızdaydı. Kendi partileri içerisinde dahi bir araya gelemeyenler, Cumhurbaşkanımızın karşısına bir aday koydular ve 'çatı adayı' dediler. Dolayısıyla milletimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde halkımızın iradesi doğrultusunda bir tercihte bulundu. 25. Dönem Milletvekili Seçimi'nde AK Parti tek başına iktidarı kaybetse de AK Parti'siz iktidar kurulamayacak. Yüzde 41'lik bir oy aldı. Yüzde 41'lik oy oranı AK Parti'nin en zor dönemde dahi kemikleşmiş oy tabanını göstermesi açısından kayda değerdir. AK Parti, önemli sosyolojik ve iktisadi bir tabana oturmaktadır. Yüzde 41'e rağmen iktidar olamamasıysa yeni Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu apaçık göstermektedir."

AK Parti'nin 56, CHP'nin 10, MHP'nin 1 ve HDP'ninse 14 ilde birinci parti olduğunu kaydeden Yılmaz, AK Parti'nin Türkiye'nin birliğinin çimentosu olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde AK Parti'nin olduğunu belirten Yılmaz, AK Parti bu bölgelerden çekildiği zaman, kimlik politikası yapmayan, ulusal birlikten yana bir partinin de kazanmayacağını dile getirdi. AK Parti'yi zayıflatmanın Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü zayıflatmak anlamına geldiğini bildiren Yılmaz, "AK Parti geçen seçimlerde Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da birinciydi ancak oradan AK Parti çekilince ya CHP ya da MHP olması gerekirdi. Çok net olarak söyledim. CHP ve MHP, o bölgeyle gönül köprülerini attı. Bundan sonra da 100 yıl da geçse kuramaz. Kuramayacağı için de dolayısıyla tek başına iktidar da mümkünatı yok. Bundan sonra tekrar 100 yıl seçim yapılsın. Bu oy oranlarını istedikleri kadar konuşsunlar. Koalisyon ortağı olabilirler ama tek başına iktidar olabilme ihtimali yoktur" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ SUSSA, MİLLET SUSMAZ"

CHP, MHP ve HDP ile AK Parti arasındaki oy oranını kıyaslayan Yılmaz, "Bunlar ne yapıyorlar? Kendi kazandıkları için sevinmiyorlar. AK Parti kaybettiği için seviniyorlar. AK Parti'nin kayıpları kendilerinin hiç bir zaman için kazancı değildir. AK Parti'yi bu milletin gönül köşkünden indirseniz dahi bu millet, yine size oy vermez, genelde de vermedi. AK Parti'yi milletin gönül tahtından indirmek için her yolu mubah gördüler. Sanıyorlar ki AK Parti'yi milletin gönül köprüsünden, gönül tahtından indirirlerse kendileri itibar görecek ama kendileri de itibar görmediler. Çünkü bu millet, gönül tahtına onu hak etmeyeni koymaz. Onlar sanıyorlar ki AK Parti olmazsa mesele kalmayacak. Halbuki AK Parti olmazsa millet yine onlara oy vermeyecek. Çünkü gönül frekansını yakalayamamışsınız. Onların milletin gönül dilini anlayabilmesi de imkansız. Milletle kavga edene, iki kelimesinden biri hakaret olana ve müfteriye de millet oy vermez" değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz, "Onlar sanıyorlar ki AK Parti sussa mesele kalmayacak. AK Parti, milletin gür sesidir. AK Parti sussa, millet susmaz. Onlar sanıyorlar ki AK Parti'den kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki ki AK Parti'den kurtulsalar tarihin hükmünden kurtulamazlar" dedi.

Yılmaz, aradan zaman geçtiğinde milletin seçim sürecini çok açık şekilde değerlendireceğini ve herkes hakkında da hükmünü vereceğini söyledi.

"HİÇ BİR PARTİYE KAPIMIZ KAPALI DEĞİL"

Yılmaz, milletin yapılan hizmetlere bakarak AK Parti'yi açık ara iktidara getireceğini düşündüklerini ancak seçim sisteminden dolayı yüzde 41 oy almalarına rağmen tek başına iktidara gelemediklerini belirtti. Bunun gerekçesinin 4. partinin Meclis'e girmiş olması olduğunu kaydeden Yılmaz, "Eğer 4. parti 9,91'de kalsa da Meclis'e giremese, CHP oyunu yüzde 30'lara, MHP yüzde 20'lere çıkartsa yine AK Parti 300 milletvekilinin üstünde bir milletvekiliyle iktidar oluyordu. O halde bu seçim sistemini de aziz milletimiz ayrı bir değerlendirme yapacaktır" dedi.

AK Parti sayesinde ülkede iklimin ve atmosferin değiştiğini kaydeden Yılmaz, demokratik bir ortam geldiğini bildirdi. Yılmaz, bu seçimin birincisinin de açık ara AK Parti olduğunu dile getirerek, "Yüzde 41 oyla milletin şu mesajı verdiğini düşünüyoruz, 'Yine hükümeti sen kuracaksın, bu milleti hükümetsiz bırakma, birinci öncelik ve sorumluluk sana aittir. Muhalefet olan partilerden birisini al.' Hiçbir partiye kapımız kapalı değil. Her partiyle oturup konuşacağız. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin hepsiyle görüşecektir ve milletimiz için en hayırlısı hangisiyse o koalisyona karar verecektir" diye konuştu.

AK Parti'nin sorumluluğunun bilincinde hareket ederek koalisyonu kurmak için çalışma yürüteceğini anlatan Yılmaz, AK Parti'nin her türlü olumlu hareketine rağmen muhalefet partilerinin "AK Parti ile koalisyon kurmuyoruz" demeleri halinde bunu millete söyleyeceklerini kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...