Tgrt Haber

İstanbul anketi kavga çıkardı! Peş peşe yalanlama

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 19:49 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 20:00
İstanbul anketi kavga çıkardı! Peş peşe yalanlama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu rakiplerin 12 puan fark atığı iddia edilen anket ortalığı karıştırdı. Gazeteciler tarafından sosyal medyada paylaşılan anket sahibi Hilmi Daşdemir, söz konusu verilerin kendilerine ait olmadığını söylerken bir yalanlama da gazeteci İsmal Saymaz'dan geldi. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir'in anketinden çıkan İstanbul​ sonuçlarını sosyal medya hesabından ve Sözcü'deki köşesinden yayımladı. 

İlgili yazıda, "Geçen ay İstanbul’da 5 bin kişiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ en yakın rakibine 12 puan fark atıyor" ifadelerini kullandı. 

DAŞDEMİR'DEN YALANLAMA

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dolaşımdaki anketin kendi şirketlerine ait olmadığını söyledi. 

Daşdemir paylaşımında, "OPTİMAR adı kullanılarak dolaşıma sokulan kamuoyu araştırmaları olduğunu geleneksel ve sosyal medyada görüyoruz.

OPTİMAR kurumssal kanalları tarafından ilan edilmeyen araştırma sonuçlarına itibar edilmemesi ve bu yolla kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabilecek manipülatif girişimlere karşı dikkatli olunmasını değerli takipçilerimizden istirham ederiz" dedi. 

SAYMAZ'DAN KARŞI YALANLAMA

Saymaz'ın köşesine konu olan hayali ankette, "AK Partili aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu.  Buna göre; İmamoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarışırsa; İmamoğlu yüzde 46.3, Koca yüzde 34.9 oy aldı" demişti. 

Daşdemir'in köşe yazısını yalanlaması üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Saymaz, "Hilmi Bey sabah beni 11.41'de aradınız. Araştırma üzerine konuştuk. Sabah siz 'Böyle bir araştırmamız yok' demediniz. Akşam ne değişti?" diyerek Daşdemir'e soru yöneltti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...