Tgrt Haber

Bomba kulis! Ak Parti'nin sürpriz İBB adayı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 09:26 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 10:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimler için yaptırdığı temayül yoklamasında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi adayının ismi belli oldu. Yoklamada sürpriz isim ortaya çıktı. 

Yerel seçimler​ için takvim ilerlerken AK Parti​ aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, bazı illerde temayül yoklaması yapılmasını istemişti. Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, İstanbul için yapılan temayül yoklamasında çıkan ismin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir olduğunu söyledi. 

Sözcan temayül yoklamasının sonuçlarına ilişkin şu kulis bilgilerini paylaştı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı temayül yoklamasında kritik bir isim çıktı. Dün AK Partili kaynaklarıma sordum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı​ adayı olarak kimi görürsünüz şeklinde yapılan temayül yoklamasından Erkan Kandemir’in çıktığını söylediler. Ancak bu belirleyici değil.”

Erkan Kandemir kimdir?

ERKAN KANDEMİR KİMDİR?

Erkan Kandemir Rize doğumlu. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünden yüksek lisans eğitimi aldı. Ardından King's Collage London Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programına katıldı.

Aktif siyasi hayatı AK Parti'nin kuruluşuyla başladı. AK Parti İstanbul Gençlik Kollarında 2002 yılından itibaren il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu, 2009 yılında ise Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi.

2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevine getirildi.  Aynı yılın ekim ayında ise Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandı. Ardından 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti 6. Olağan Kongrede MYK üyeliğine seçilerek Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 25 26 27 ve 28. dönem milletvekilidir.


 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...