Tgrt Haber

İstanbul’da CHP’nin adayları tartışma konusu oldu: Riske girmeyin, hata yaptım

30 Ocak 2024 20:00 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 07:38
İstanbul’da CHP’nin adayları tartışma konusu oldu: Riske girmeyin, hata yaptım

CHP’nin İstanbul’un bazı ilçelerinde duyurduğu adaylar tartışma konusu oldu. Sultanbeyli’de önceki dönem CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Dr. Ayhan Koç’un 2024 yerel seçimleri için tekrar aday gösterilmesi CHP’li eski yöneticilerin tepkilerine neden oldu.

İstanbul’da 13 ilçe adayını açıklayan CHP’de yeni bir tartışma konusu çıktı. Bazı ilçe adaylarının sosyal medyada tartışmaya açılması CHP​ ilçe örgütlerini de zora soktu. CHP Eski Sultanbeyli​ İlçe Başkanı ve İBB Başkan Danışmanı Murat Kantekin ile ondan sonra ilçe başkanı olan Hayati Bozkaya’nın paylaşımları dikkat çekti.

“ELEŞTİRİLERE RAĞMEN ADAY GÖSTERDİK”

Kantekin, CHP Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Dr. Ayhan Koç’un yeniden Sultanbeyli’den belediye başkan adayı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Kantekin, “CHP’de kimseyi tanımayan, bir ilişkisi, iletişimi olmayan Ayhan Koç’u, İBB’yi kazanmak için sağ tabandan oy çekmek adına Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı gösterdik. Kendim adaylıktan feragat ettim, kendisini tek tek İl Başkanı ile İBB Adayı ile, hatta Genel Başkanla birebir tanıştırıp adaylaştırdım. Tüm eleştirilere, tepkilere, örgütün karşı çıkmasına rağmen Ayhan Koç’u aday gösterdik. Ne için; Ekrem İmamoğlu’nu İBB Başkanı yapmak adına sağ tabandan oy çekmek için.” dedi.

İstanbul’da CHP’nin adayları tartışma konusu oldu: Riske girmeyin, hata yaptım

“TEK KURUŞ HARCAMADI, HATA YAPTIM”

Kantekin, Koç’un adaylığıyla ilgili hata yaptığını söyledi. Kantekin, “Normalde adaylar bir dünya para harcarlar. Milyonlarca (trilyon) lira harcanır. Kendisi tek bir kuruş (bildiğiniz kuruş, bozuk para) harcamadı. El ilanları dahil hepsini partinin seçim bütçesinden karşıladık. Sultanbeyli’de sadece CHP olarak arttırdığımız oy 17 binden fazla idi. Fakat Sn. Ayhan Koç, beklediğim etkiyi göstermedi. Dün söyledim, bugün de söylüyorum; 2019’da tümüyle hata yaptım. Zira kimse dönüp (Allah razı olsun) diye en ufak vefa göstermiyor. Partime duyduğum aidiyet ve ideolojik bağlılıkla partinin oyunu 2 katı arttıracak çaba yerine, kendimi parçalamak yerine, 25 yıldır alınan oyu almayı yeterli görseydim daha kıymetli olacaktı.” diye konuştu.

“RİSKE GİRMEYİN”

“Kimse için riske girmeyin” diyen Kantekin’in paylaşımının parti içinde de “rahatsızlığa” neden olduğu belirtildi. Kantekin, “2019’da kongre sürecinde benim aleyhimde (Ayhan Koç’u aday yaptı) diye propoganda yapan arkadaşlarımız şimdi ilçe yönetimindeler. Kaderin cilvesi, Sn. Ayhan Koç, şimdi tekrar Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak atandı. Umarım, benim dönemimde yüzde 130 artışla yüzde 16 olan oyumuz yine aynı şekilde artar ve yüzde 35’e çıkar inşallah. Ve umarım, hem Sn. Ayhan Koç hem de Sn. Ekrem İmamoğlu bu kez, kendileri için bedel ödeyenlere vefa gösterirler. İnşallah sadece İBB değil, Sultanbeyli Belediyesini de kazanırız.”

İstanbul’da CHP’nin adayları tartışma konusu oldu: Riske girmeyin, hata yaptım

“İLÇEDEN BAŞVURU İLE OLMALIYDI”

Öte yandan CHP önceki dönem ilçe başkanı Hayati Bozkaya’nın paylaşımı da dikkat çekti. Bozkaya da parti yönetimini eleştirerek, adayın “ilçe kaidesiyle” çıkması gerektiğini savundu. Bozkaya, “Sultanbeyli Belediye Başkanı Adaylığı ile ilgili bir başvurum yoktu. Son yapılan İstanbul​ kongresi ve Kurultay'dan sonra başvurmama kararı almıştım. Çünkü yaşanabilecek süreci tahmin edebiliyordum. Fakat partimin bana vereceği her görevi yapmaya hazır olduğumu da birçok kez deklare ettim. Partimizin almış olduğu karara saygımız sonsuz. Baki olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Fakat Sultanbeyli'ye bir belediye başkanı adayı atanacaksa bu ilçeden başvuru ile olmalıydı. İlçe kaideye alınmalıydı. Başvuruları İl Başkanlığı'na yapıp neresi olursa olsun mantığı bir soru işareti. Bizler yine partimiz adına çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Seçilen tüm belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum.” açıklamasını yaptı.

CHP’NİN BELLİ OLAN İSTANBUL ADAYLARI

Arnavutköy: Tekin Aras

Ataşehir: Onursal Adıgüzel

Bağcılar: Cem Kılıç

Bahçelievler: Emine Gülizar Emecan

Beşiktaş: Rıza Akpolat

Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık

Büyükçekmece: Hasan AkgünEsenler: Hasan Dalkıran

Kartal: Gökhan Yüksel

Küçükçekmece: Kemal Çebi

Maltepe: Esin Köymen

Sultanbeyli: Ayhan Koç

Sultangazi: Ferhat Epözdemir

Şişli: Resul Emrah Şahan.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...