Tgrt Haber

İsveç basınından 'terörist' güzellemesi: Samimi bir film yapımcısı 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Aftonbladet
14 Ocak 2023 16:52 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 17:18
İsveç basınından 'terörist' güzellemesi: Samimi bir film yapımcısı 

İsveç’teki günlük gazete Aftonbladet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin provokasyonun arkasındaki teröristi sayfalarına taşıdı. Teröriste güzelleme yapan gazete ‘39 yaşında, uzun boylu, samimi bir sese sahip bir film yapımcısı’ diye tanıttı. 

NATO’ya girmek için PKK/YPG’yi desteklemeyeceği yönünde Türkiye​ ile anlaşmaya varan İsveç​, ikili davranmaktan vaz geçmiyor. Terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldıkları, Ankara ve Stockholm arasındaki tansiyonu yükselten provokasyon İsveç basınında kendine geniş yer buldu. İsveç’teki günlük gazete Aftonbladet,  skandal eylemi organize eden ve maketi belediye binasının önüne asan teröristin soyadını ve fotoğrafını yayınlayıp güzelleme yaptı. Teröristi '39 yaşında, uzun boylu, samimi bir sese sahip bir film yapımcısı' olarak tanıttı.

ROJOVA DAYANIŞMA KOMİTESİNE ÜYE

Verdiği röportajda PKK/YPG’nin sivil uzantısı sözde İsveç Rojava Dayanışma Komitesi'ne üye olduğunu kabul eden terörist, mankeni Facebook'ta gördüğü bir reklam sonrası Norsborg'dan aldığını, daha sonra takım elbise ve gömlek aldığını, maskeyi ise internetten sipariş ettiğini belirtip, çirkin saldırının kendine ne kadara mal olduğunu övünerek anlattı. Gazete terör örgütü yandaşlarının yaptığı skandal eylemin ilk olmadığını, geçen yaz da belediye binasına terör örgütü PKK​'nın paçavralarının yansıtıldığını hatırlattı. Ancak son provokasyon göze alındığında bu eylemin sadece 'hafif bir esinti' olduğu belirtildi.

TERÖRİSTTEN SKANDAL İFADELER

Terör örgütüne ve yandaşlarına tek kelime etmeyen gazete, Andreas isimli teröristin, "Demokratik haklarımızı ve ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz" ifadelerine yer verdi ve "Eylem hakkında ne düşünürsek düşünelim, Rojava Komitelerinin bir şeyler başardığına şüphe yok" diye yazdı.

Gazete hükümetin bütün sonbaharı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın peşinde geçirdiğini öne sürdüğü haberinde terör örgütlerine yönelik alınan yeni kararları 'tuhaf' olarak yorumladı. Gazete ayrıca Andreas isimli teröristin uluslararası ajanslardan ve gazetelerden telefon beklediğini yazdı.

İsveç basınından 'terörist' güzellemesi: Samimi bir film yapımcısı 

BAŞBAKAN KINAMIŞTI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan saldırıyı kınadığı açıklamasında "Demokratik seçimle göreve gelmiş bir yabancı liderle bu şekilde alay edilmesi çok ciddi bir gelişmedir" dedi.
Kristersson bu eylemle, İsveç'in NATO​ üyeliği için yaptığı başvurunun sabote edilmek istendiğini söyledi ve bu tip eylemlerin, ülkesinin güvenliği için de tehlike teşkil ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU? 

İsveç'in başkenti Stockholm'da skandal bir eylem gerçekleştirildi. PKK sempatizanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astı. İsveç basını Rezil eylemi gerçekleştiren ve bu görüntülerini sosyal medyada yayınlayan PKK destekçilerine söz verdi. İsveç Başbakanı'na ise 'Sızlanmayı bırak' ifadeleri ile tepki gösterdi.

Kaynak: Aftonbladet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...