Tgrt Haber

İtalya Başbakanı Meloni: Çok yönlü ortaklığı yeniden başlatacağız

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Haziran 2023 09:25 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 09:48
İtalya Başbakanı Meloni: Çok yönlü ortaklığı yeniden başlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini kazanmasının ardından birçok ülkeden tebrik mesajları geldi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı​ 2. tur seçimlerini kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birçok ülke, kurum ve kuruluşlardan tebrik mesajları yağmur gibi geldi. Yakın zamanda iki ülkenin ortaklık konusunda güçlü adımlar atacağını beyan eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni​, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  yeniden görüşme fırsatına sahip olma ümit ediyoruz.’’ dedi.

İtalya Başbakanı Meloni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Her iki lider de müttefik iki ülke olarak ortak güvenlik için çalışmaya devam etme ve bölgesel, Avrupa ve çok taraflı düzeyde halihazırda yoğun olan ortaklığı yeniden başlatma konusunda güçlü irade beyan ettiler. Yakında yeniden görüşme fırsatına sahip olma ümidi dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise , ‘’İtalya Başbakanı Meloni'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutladığı ve seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını dilediği belirtilmişti’’ dedi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...