Tgrt Haber

İttifak tartışmasında konuşulacak iddia: Şartsız gel

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2023 11:00 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 11:09
İttifak tartışmasında konuşulacak iddia: Şartsız gel

Kurultay sürecini geride bırakıp yerel seçimlere hazırlanan CHP'de ittifak talebi yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Kılıçdaroğlu döneminde küçük partilere verilen tavizler göz önünde bulundurun İmamoğlu ve Özgür Özel, bu sefer ittifakı 'şartsız' yapmak istiyor. İYİ Parti cephesinde de gelen peş peşe istifalar Akşener'i tekrardan ittifaka yönlendirdi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu döneminde çok fazla taviz verildiğini düşündüğü için İYİ Parti'nin 'şartsız gelmesini' istiyor. 

CHP​'de kurultayı kazanan değişimci grup yerel seçimlere kitlendi. Kılıçdaroğlu döneminde seçim sonrası yaşanan krizler ittifak sürecini tamamen bitirdi. Özgür Özel ve İmamoğlu tarafı tekrardan tabandan doğan bir ittifakı kurma peşine düştü. 

İYİ Parti​'de 'ittifaksız seçime girme' kararı sonrası gelen üst düzey istifalar Akşener​'e yeniden yerelde CHP ile ittifaka zorluyor. CHP lideri Özgür Özel'in ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun ittifaka açık kapı bırakması da dönüşü kolaylaştıracağı düşünülüyor. 

BÜYÜKŞEHİRLERİ 'TAVİZSİZ' KORUMA ÇABASI 

İmamoğlu, 2019'da kurulan ittifakı tekrardan kurarak elindeki 11 büyükşehiri tekrardan kazanmak istiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise olası bir ittifakta taviz verilmeden girilmesini istiyor. Özel'in bu stratejisinin altında ise 'taviz vermeden' seçime girme planı yatıyor. 

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre, CHP'nin genel seçimde küçük partilere dağıttığı sıralar tabanda homurtu oluşturduğu için İYİ Parti ile olan olası ittifaka şart olarak, "tavizsiz ittifak" talep etti.

38 VEKİLİN YARASINI TAZE TUTACAK 

Olsaı ittifakın iş birliğine dönüşmesini istemeyen Özgür Özel ve yeni yönetim, ‘Taviz veren taraf biz olmamalıyız’ görüşünde birleşti. 

Yeni yönetimin bu tasarrufunu ise, Kılıçdaroğlu döneminde, sağ partilere verilen 38 milletvekilinin örgüt hafızasında oluşturduğu yarayı taze tutmak isteyen bilinçli tercihi saklı. 

Böylece, CHP’nin kendi düşüncesi çizgisine yakın olmayan bir parti ile ittifak kursa bile işi sıkı tuttuğu imajını partililere verme amacı güdüyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...