Tgrt Haber

Meral Akşener kararını verdi: İYİ Parti'li vekil Bursa'dan aday gösterilecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 09:47 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 10:13
Meral Akşener kararını verdi: İYİ Parti'li vekil Bursa'dan aday gösterilecek

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti, Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayını belirledi. Akşener'in Bursa için partisinin milletvekilini aday yapacağı iddia edildi.

Mayıs ayında kaybedilen seçimlerin ardından 6'lı masadan ayrılan, 31 Mart'taki yerel seçimler​ öncesi de CHP lideri Özgür Özel'in iş birliği teklifini reddederek 'hür ve müstakil' olarak seçime girme kararı alan İYİ Parti​, büyükşehirler için aday belirleme çalışmalarına hız verdi.

BURSA​ VEKİLİ BELEDİYEYE

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde yüzde 12,19'luk oy oranıyla Bursa'da 3. parti konumunda bulunan İYİ Parti, bu ilde çıkardığı 2 milletvekilinden birini Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet'in haberine göre; İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayının, halihazırda Bursa milletvekili olarak Meclis’te görev alan Yüksel Selçuk Türkoğlu olduğu iddia edildi.

GENEL MERKEZİN ORTAK KARARI

Şimdiden yerel seçim çalışmalarına başladığı konuşulan Yüksel Selçuk Türkoğlu'nun bir süredir Bursa’da görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Türkoğlu adının İYİ Parti Bursa İl Örgütü ile genel merkezin ortak kararı olduğuna işaret edilirken Türkoğlu’nun da adaylık isteğinin olduğuna dikkat çekiliyor. Türkoğlu’nun adaylığını 5 Ocak’ta resmen ilan edilmesi bekleniyor.

100'E YAKIN ÜYE İSTİFA ETTİ

Öte yandan yeni yılın ilk günlerinde İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanlığı'nda 100'e yakın parti üyesinin istifa etti. İYİ Parti Gemlik ilçe yönetiminden, İlknur Kayabaş, Kenan Çalım, Mehmet Öğüt, Nermin Canbaz, Ertuğrul Doğan ve Özcan Aydın gibi isimler başta olmak üzere 100'e yakın üye e-devlet üzerinden partideki görevlerinden ve üyeliğinden istifa etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlknur Kayabaş, "Almış olduğumuz karara istinaden, 1 yıldan fazla bir süredir görev aldığımız yol arkadaşlarımızla birlikte 'parti içindeki menfaate dayalı ekipleşen yapı" nedeni ile istifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ

İYİ Parti Bursa’dan yılın son gününde istifa haberi geldi. Mudanya Belediyesi başkan aday adayı olan Seçil Burcan Ürküt partiden istifa etti ve adaylıktan çekildi. Yerel seçimlerle birlikte Sayın Meral Akşener'in daveti ile Mudanya Belediye Başkan aday adayı oldum. Bu kararımdaki en büyük etken dostlarımın da güveni ve bu yöndeki telkinleriydi. Bursalı bir mimar olarak tecrübelerimi Mudanya'ya hizmete dönüştürmek istemiştim. Fakat parti içinde liyakatin önemsenmediğini gördüm ve siyasetin bana uygun olmadığına karar verdim.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...