Tgrt Haber

İYİ Parti CHP'ye fatura kesmeye devam ediyor: Kazanılacak seçimi kaybettik

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Ağustos 2023 14:17 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 22:59
İYİ Parti CHP'ye fatura kesmeye devam ediyor: Kazanılacak seçimi kaybettik

Seçimlerin ardından değişim sancısıyla boğuşan muhalefet cephesinde sular durulmuyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Kazanılacak seçimi kaybettik" diyerek CHP'ye yüklenirken, "Elbette CHP'ye ağır bir fatura kesilecek. Bundan daha normal ne olabilir" dedi. 

İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​ Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyonkarahisar​'da günlerdir merak edilen konuşmasını gerçekleştirdi. İsim vermeden Kılıçdaroğlu​'na yüklenen Akşener, "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık, en nihayetinde maalesef seçimlerdeki yenilgiye engel olamadık" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremediği için özür dileyen Akşener, seçim mağlubiyetinin sebebini CHP​'ye bağlarken bir fatura da İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta tarafından kesildi. 

Sözcü TV'ye konuşan Usta, kazanabilecekleri seçimi kaybettiklerini öne sürerken CHP'ye sert sözlerle yüklendi. 

"CHP'YE AĞIR BİR FATURA KESİLECEK"

Akşener'in Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmaya katıldığını aktaran Usta, "Elbette CHP'ye ağır bir fatura kesilecek. Bundan daha normal ne olabilir" dedi. 

Bu sözlerin ardından kendisine, "İYİ Parti’ye bir fatura var mı?" sorusu yöneltilen Usta, "İYİ Parti için başaramadık, kaybettik özür diliyoruz deniyor. Faturayı kesiyor zaten muhalif medya. Eski siyasetçiler, yeni siyasetçiler herkes faturayı İYİ Parti’ye kesti. Biz daha ne faturası ödeyeceğiz? Daha ne bedel ödeyeceğiz?" diye konuştu. 

"BİZ İÇİMİZDEKİLERLE MÜCADELE ETTİK" 

İYİ Parti'li Usta, İmamoğlu'na gelen ceza sonrası Akşener'in Saraçhane'ye gitmesinin eleştirilmemesi gerektiğini söylerken, "İmamoğlu bir anlamda mahkum ediliyor bir anlamda. Meral Akşener Millet İttifakı'nın belediye başkanının yanında olduğu için ona fatura kesiliyor. 'Niye oradasın?' sorusu soruluyor. Doğru soru o değil. Doğru soru Kılıçdaroğlu'na 'Niye orada yoksun' sorusuydu. Bu soru sorulmadı. Akşener'e 'Niye oradasın?' sorusu soruldu. Kim sordu bu soruyu? Hani genel başkanımz söyledi ya biz sadece iktidarla mücadele etmedik. İçimizdekilerle de mücadele ettik. Yani aynı safta olduğumuzu düşündüklerimizle mücadele ettik. 31 Mart ittifakının mimarının Kılıçdaroğlu olduğu söyleniyor. Hayır 31 Mart ittifakının mimarı Sayın Akşener'dir" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...