Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Akşener'den İsrail'e sert tepki: Allah sizi bildiği gibi yapsın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 13:25 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 13:55
İYİ Parti lideri Akşener'den İsrail'e sert tepki: Allah sizi bildiği gibi yapsın

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Netenyahu'ya 'katil' diyen Akeşener, "Yapılan zulmü bütün kalbimizle, gücümüzle lanetliyor ve kınıyoruz. Allah sizi bildiği gibi yapsın" dedi.

İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​, İYİ Parti'nin kuruluşunun 6'ncı yıldönümü töreninde konuştu. İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Akşener, Netanyahu​ hakkında çok sert konuştu. Netanyahu'ya 'katil' diyen Akşener, "Bu haksızlığa, soykırıma, zalimliğe, mezalime son verin" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KOLTUK' GÖNDERMESİ

İsim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da 'koltuk' göndermesinde bulanan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Dağılmamızı, parçalanmamızı isteyenlere inat kocaman bir aileyiz ve 6 yaşındayız. Sinmemizi, vazgeçmemizi bekleyenlere inat, bugün buradayız, 6 yaşındayız. 6 yılı hiç de kolay geçirmedik. Birileri gibi yan gelip yatmadık. Memleketimizi köşe bucak gezdik. Birileri gibi koltuk döşemesi eskitmedik. Kalkılınca oturulabilir diye asla kalkmadılar. Birileri gibi sırça köşklere kapanmadık. Birileri gibi milletimize üstten bakmadık" 

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı 22. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda, 3 bin 38'i çocuk olmak üzere 7 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Dün gece saatlerinde çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye en yoğun bombardıman gerçekleştirildi. İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi. Gazze'deki 2 milyon kişiden haber alınamazken, tüm dünya ayağa kalktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev ise "Kara operasyonu bittiğinde Gazze çok farklı bir yer olacak" dedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırına yönelik operasyonun, "resmi bir kara harekatı olmadığını" açıkladı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...