Tgrt Haber

Meral Akşener’den ‘seçim tarihi’ açıklaması: Güzelim haziran ayına çamur atmaya başladılar

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ocak 2023 11:27 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 11:37

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meal Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener seçimlere beş ay kaldığını ifade ederken erkene çekilme iddialarını eleştirdi. İYİ Parti lideri, “Önümüzdeki 5 ayda senin seçilebileceğin herhangi bir tarih yok. Sandıkta senin için emeklilikten başka seçenek yok” ifadelerini kullandı

Türkiye siyasetinde seçimlerin öne çekilebileceği iddiaları kulisleri hareketlendirdi. Haziran​ ayındaki sınav takvimi ve vatandaşların tatil için yaşadıkları şehirleri terk edebileceği ihtimalini göz önünde bulunduran hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talimatı ile çalışmalara başladı. Seçimlerin öne çekilebileceği tarih ile ilgili 14 Mayıs öne çıkarken muhalefetten ise bu duruma tepki geldi. CHP, Nisan ayı dışında tüm tarihlere kapıları kapatırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den de konuşulan tarihlere ilişkin açıklama geldi.

AKŞENER: HAZİRAN AYINA ÇAMUR ATMAYA BAŞLADILAR

“Son günlerde işi gücü bıraktılar seçim​ tarihiyle uğraşıyorlar” diyen İYİ Parti lideri “En son güzelim haziran ayına bile çamur atmaya başladılar. Neymiş haziran ayı çok sıcak oluyormuş. 2018'de seçim kararı aldığınızda haziran pek bir güzeldi de şimdi mi sıcak oldu? O zaman öğrenciler aklınızda değildi de şimdi mi aklınıza geldi" diye sordu.

“SEÇİLECEĞİN TARİH YOK”

Enflasyon ve hayat pahalılığı üzerinden hükümete sert sözlerle eleştiride bulunan Akşener, “Halının altına süpürdükleri pisliklerin hazirana kadar ortaya çıkmasından korkuyorlar. Enflasyonu düşürdük yalanı patlar diye korkuyorlar. Maaş zamları eriyip gidecek diye korkuyorlar. Kendileri de biliyor ki sözde ekonomik model işlemiyor. Enflasyon canavarı açıklanandan daha fazla büyüyor.Sayın Erdoğan​, sen kendini yorma. Önümüzdeki 5 ayda senin seçilebileceğin herhangi bir tarih yok. Sandıkta senin için emeklilikten başka seçenek yok. Cumhurbaşkanlığın kötü geçti bari jübilen güzel olsun" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin Meral abla sen daha çok rüya görürsün 11 Ocak 2023 12:06

Meral able sen daha çok rüya görürsün ama evvel Allah başbakan olamazsın

Bayram11 Ocak 2023 12:01

6 mızrak bir kalkan tarih olacaniz

Sonraki Haber Yükleniyor...