Tgrt Haber

İYİ Parti Meclis Başkanı adayını duyurdu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 17:23 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 17:25
İYİ Parti Meclis Başkanı adayını duyurdu

TBMM'de 7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek Meclis Başkanlığı seçimi öncesi partilerin adayları netleşmeye başladı. Yeşil Sol Parti'den sonra İYİ Parti de Meclis Başkanı adayını duyurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi​'nin 28'inci Yasama Dönemi resmen başladı. Yemin töreninin tamamlanmasının ardından milletvekillerinin kayıt işlemleri de bitti. Yeni dönemin açılışına MHP​ lideri Devlet Bahçeli​ en yaşlı üye sıfatıyla başkanlık ederken, meclis bu hafta seçim mesaisinde olacak.

Yeni Meclis Başkanı için Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler Meclis Başkanı adaylarını açıklamaya başladı. Yeşil Sol Parti'nin (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'u göstermesinden sonra İYİ Parti de Meclis Başkanı adayını açıkladı.

İYİ PARTİ'DEN DİKKAT ÇEKEN ADAY

Seçim öncesi Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda yaşanan krizin ardından görevinden istifa edip bir süre sonra yeniden partisine dönen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, partisinin TBMM Başkan adayı olarak gösterildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta'nın imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan yazıda, “28. Yasama Dönemi Birinci Devre için TBMM Başkanlığına İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Cihan Paçacı'yı aday olarak gösteriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Meclis Başkanı adayını duyurdu

SEÇİM ÖNCESİ İSTİFA EDİP GERİ DÖNMÜŞTÜ

Paçacı, seçim öncesinde CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin sözlerinin ardından İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

MECLİS BAŞKANI DA BELLİ OLUYOR

Ayrıca TBMM Başkanlığı için gösterilecek olan adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek. Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...