Tgrt Haber

İYİ Parti 'ortak strateji' için kapıları kapattı: 'Kalbi ittifak ruhunu yitirdi'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Eylül 2023 18:19 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 18:28
İYİ Parti 'ortak strateji' için kapıları kapattı: 'Kalbi ittifak ruhunu yitirdi'

Muhalefette seçim sonrası başlayan iç çalkantılar, yerel seçimlere ilişkin stratejilerin de belirlenmesinin önünü tıkıyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, 2019'da yaptıkları kalbi ittifakın, politik ittifaka dönüşerek ruhunu kaybettiğini söyledi. Dervişoğlu, parti tabanından gelen talep üzerine seçimlere ayrı girilmesi yönünde adım attıklarını söyledi.

14-28 Mayıs seçim yenilgilerinin ardından iç çatışmalarla boğuşan muhalefet kanadının yerel seçimler için ne tür stratejiler belirleyeceği merak ediliyor.İYİ PartiGrup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendiren Dervişoğlu, "Türkiye Ekonomi Modeli"nin vatandaşa yüklediği acı gerçeğin fark edilmesi memnuniyet verici olsa da programın içeriği, toplumsal refah için vatandaşlarımızın uzun bir süre sabretmesi gerektiğini ifade etmektedir." diye konuştu.

'2019'DA İTTİFAK​ TEKLİFİNİ İYİ PARTİ YAPTI'

İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alması sonrası yapılan eleştirilere cevap veren Dervişoğlu, "O dönemdeki ittifakın şartları ile bugün karşı karşıya bulunduğumuz şartlar birbirine benzerlik arz etmiyor. 2019'da gerçekleştirilen yerel yönetimlere bağlı seçim işbirliğini CHP​'ye teklif eden İYİ Parti'dir." diye konuştu.

'KAÇ BELEDİYE ALIRIM DERDİMİZ YOK'

"Kaç belediye alırız, kaç belediye başkanlığı kazanırız, kaç belediye meclis üyemiz olur" türünden hesapların içinde olmadıklarının altını çizen Dervişoğlu, "Derdimiz sadece Türkiye ve sorunların çözümüne yönelik birliktelik." ifadelerini kullandı.

'KALBİ İTTİFAK RUHUNU KAYBETTİ'

Oluşturdukları ittifakın "kalbi bir ittifak" olduğunu belirten Dervişoğlu, devamında şunları kaydetti:

Hedefimiz 2023 seçimleriydi. O kalbi ittifak, bir politik ittifaka dönüşerek ruhunu kaybetti maalesef. Sonucunda da ittifak yapmamıza dayanak teşkil eden 2023 seçimleri de kazanılamayınca, durumun yeniden gözden geçirilmesi ihtiyacı hasıl oldu."

'CHP YÜZDE 48'İ BAŞARI OLARAK GÖRÜYOR'

Akşener'in kötü gidişatı engelleyemediği ve milletin beklentisini karşılayamadığı için Afyon'da yaptığı konuşmada özür dilediğini anımsatan Dervişoğlu, son olarak şunları söyledi:

"Ama anlaşılıyor ki CHP, kaybedilen bu seçimde alınan yüzde 48 oyun başarı olduğunu tanımlamaya gayret sarf ediyor. Bize göre kazanılmayan seçim kaybedilmiş seçimdir. Teşkilatlarımızdan ve parti tabanımızdan gelen ses; kutuplaşmalara vesile olmamak, parti kimliğimizi muhafaza edebilmek ve Türkiye'nin geleceğini kurtarabilmek adına seçimlere ittifak halinde değil ayrı ayrı girilmesi yolunda bir adım atılmasını talep etmişlerdir. Biz bu sese kulak veriyoruz. İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdiğimizi belirtmek istiyorum." 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...